Milan Ondrík sa teší z pripravenosti ľudí vedľa neho

NETKY.SK • 7 Október 2019, 09:49 • 2 min
Milan Ondrík sa teší z pripravenosti ľudí vedľa neho

BRATISLAVA - Slovenský herec Milan Ondrík dbá na pripravenosť ľudí vôkol seba.

slovakia

left justify in out

„Keď máte ľudí, tím, ktorý je pripravený, nemusíme sa o ničom baviť, ide to samo a tešíte sa na to, aj keď hovoríte o ťažkých témach. A takisto to je v divadle. Keď nemáte ľudí, ktorí sú tej látke oddaní, stačí jeden, ktorý nemá chuť a robí sa ťažšie. Keď je ten tím vytvorený tak, že nikto nechce vynikať viac, nesnaží sa prezentovať len sám seba a ťaháme za jeden koniec, myslí na ten cieľ, na to predstavenie, vtedy je to super. Vtedy je tá práca pestrá a zaujímavá,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

 

img

 

Milan Ondrík získal Cenu za najlepší mužský herecký výkon, a to za rolu vo filme Nech je svetlo na 54. medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch.

Pri akejkoľvek úlohe sa pritom snaží hľadať pravdu. „Väčšina hercov by vám povedala ‘Keď hráte vo filme, musíte hrať menej a v divadle zas viac, musíte sa sústrediť na tie gestá...‘ To nie je pravda, ja sa snažím hrať len pravdu, vo filme aj v divadle. Keď hľadáte pravdu, keď zacítite jej záblesk, hráte presne. Ja osobne sa snažím najmä o presnosť,“ uviedol Ondrík, ktorého okrem nového filmu režiséra Marka Škopa Nech je svetlo môžu diváci a diváčky momentálne vidieť i vo viacerých predstaveniach v Slovenskom národnom divadle. „V SND hrám veľa predstavení, no čo je teraz nové, oslavujeme sté výročie jeho vzniku, celá sezóna je vlastne takou jeho oslavou, a skúšame hru Celé zle. Dúfam, že to dopadne celé dobre,“ zasmial sa známy herec. Súčasnú britskú komédiu uvedú v Štúdiu SND po prvý raz začiatkom novembra.

 

img

 

Milan Ondrík uvažoval odmalička, že bude futbalistom. Po starom otcovi zdedil výtvarný talent a venoval sa rezbárstvu. Študoval na Vysokej škole múzických umení v Bratislave v ročníku Petra Mankoveckého a Zuzany Kronerovej.

 

Pôsobí v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Vďaka svojmu hereckému výkonu zapôsobil a zaujal aj slovinského režiséra Diega de Brea, keď hľadal predstaviteľa Coriolana pre rovnomennú hru Williama Shakespeara v Slovenskom národnom divadle.

 

Počas svojej hereckej kariéry si zahral všetko od ruskej klasiky cez slovenské diela po súčasnú svetovú drámu, ako napríklad Mŕtve duše, Statky-zmätky, Koniec hry a Portia Coughlan. Väčšiu popularitu však získal vďaka účinkovaniu v známom slovenskom seriáli Panelák, kde stvárnil postavu Nora. V súčasnosti účinkuje v inscenáciách ako Testosterón, Všetko za národ či Adam Šangala. 

 

Žije v Nitre so svojou partnerkou a herečkou Zuzanou Moravcovou, s ktorou má tri deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona