Milan Lasica pokrstí album formácie Bratislava Hot Serenaders

NETKY.SK • 30 Október 2014, 14:22 • 2 min
Milan Lasica pokrstí album formácie Bratislava Hot Serenaders

BRATISLAVA - Slovenský herec Milan Lasica sa stane krstným otcom nového albumu džezového orchestra Bratislava Hot Serenaders.

slovakia

left justify in out

Novinku s názvom Lonely Melody pokrstia 6. novembra v bratislavskom V-klube. Návštevníci a návštevníčky podujatia sa môžu tešiť aj na koncert formácie, ktorá prináša autentickú interpretáciu džezovej hudby 20. a 30. rokov minulého storočia.

 

„Snažíme sa sprostredkovať atmosféru medzivojnového obdobia, ten optimizmus, ktorý je z tej hudby cítiť. Na albume Lonely Melody chceme opäť dosiahnuť čo najväčšiu autenticitu interpretácie džezovej hudby konca 20. rokov. Vyberali sme zo skladieb preslávených orchestrami Paula Whitemana, Fletchera Hendersona, Jean Goldketta. Vrcholnou skladbou je nahrávka originálnej verzie Rapsódie v modrom v podaní Ladislava Fančoviča,“ uviedol spevák a manažér orchestra Miloš Stančík. 

 

Milan Lasica spolupracoval s Bratislava Hot Serenaders na nahrávkach Ja som optimista (2001), Celý svet sa mračí (2002) či Keď zastal čas (2011). Tentoraz kapelu podporí ako krstný otec. „Milan Lasica na tomto albume nespieva, je to profilový album orchestra. Naša spolupráca už dávno prerástla do priateľstva, čiže sa tešíme na každé stretnutie,“ neskrýval radosť Miloš Stančík. 

 

Profilový album Lonely Melody nesie názov po jednej z troch čisto inštrumentálnych skladieb tejto novinky. Orchester skladby z novinky ako aj ďalšie známe piesne odohrá počas krstu v rámci takzvaného Profile Concert Special. „Zahráme najlepšie kusy z nášho repertoáru a predpokladáme, že v priestoroch V-klubu zavládne typická klubová atmosféra. Máme totiž skúsenosti z klubov v Moskve alebo Londýne, že energia tých skladieb, ktoré sa hrali napríklad vo vychýrenom newyorskom Cotton Clube, vypáli úplne inak, ako sú naši poslucháči zvyknutí z koncertných sál," priblížil Miloš Stančík. "Samozrejme, zopár skladieb zaspieva aj náš milý hosť Milan Lasica. Na svoje si príde celé spektrum našich fanúšikov, tí čo majú radi Hot Jazz, aj tí, ktorí majú radi hity F. K. Veselého,“ dodal tiež. Vstupenky na koncert Bratislava Hot Serenaders sú dostupné na webstránke www.drhorak.sk, v predajni Dr. Horak na Medenej ulici 19 v Bratislave a v predajnej sieti Ticketportal. 

 

Orchester Bratislava Hot Serenaders vznikli v roku 1992. V roku 1998 vydali prvé profilové CD s názvom Prvé rendez-vous. Neskôr nasledovali Cotton Club Stomp (2003), The Broken Record (2006) a Take It Easy (2008). S Milanom Lasicom nahrali albumy venované Františkovi Krištofovi Veselému Ja som optimista (2001) a Celý svet sa mračí (2002). Výber z oboch CD poslúžil k nakrúteniu prvého slovenského hudobného DVD Milan Lasica & Bratislava Hot Serenaders (2003). V roku 2011 im vyšiel album Keď zastal čas, na ktorom opäť spolupracovali s Lasicom. Album Lonely Melody vydali počas leta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona