Mikušovi tvrdli v zápase s Fínskom nohy: Boli sme vyšťavení

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 09:10 • 2 min
Mikušovi tvrdli v zápase s Fínskom nohy: Boli sme vyšťavení

PETROHRAD - Po nedeľňajšej päťgólovej prehre s Fínskom sa dalo čítať z tvárí slovenských hokejistov sklamanie. Na MS v Rusku vyšli vo štvrtom zápase za sebou naprázdno, v B-skupine majú šesť bodov, no stále sú v hre o štvrťfinále. Podľa Juraja Mikuša sa na výkone mužstva výrazne prejavila vyčerpanosť z náročného víkendového programu.

slovakia

left justify in out

"Mne osobne, ale aj ďalším spoluhráčom tvrdli nohy. O sily nás veľmi obral sobotňajší zápas s Kanadou, ktorý sme takmer celý odohrali v našom obrannom pásme. Proti Fínom nám už nezostali sily na útočenie. Po rýchlych góloch v polovici duelu sa to celé zlomilo," hodnotil stretnutie 29-ročný obranca.

 

Tím nastúpil v oklieštenom zložení. Po zraneniach Tomáša Hrnku, Andreja Šťastného, Michala Sersena poslala choroba do postele centra Mareka Viedenského a mladý bek Christián Jaroš nemohol nastúpiť pre bolesti hlavy, ktoré cítil po zásahu pukom do sánky. "Pre mňa osobne bol zápas s Fínskom trochu ľahší ako s Kanadou, ale boli sme asi vyšťavení po tej sobotňajšej zaberačke. Ak sa jeden center zraní, tak tí ďalší traja to majú veľmi ťažké. Je to post, na ktorom sa hráči asi najviac nakorčuľujú. Je potom cítiť, že už nemajú sily do útoku," vyslovil sa Mikuš.

 

Slováci neskórovali na šampionáte už sedem tretín, v ktorých dosiahli skóre 0:14. "Znie to hrozivo," priznal Mikuš. "Nevieme dávať góly, na každý sa nadrieme, dvojgólový náskok súpera sa nám dá príliš veľký na doťahovanie. Proti Fínsku prišiel v polovici zápasu minútový výpadok, ďalší v závere, keď sme dostali dva góly 15 sekúnd pred koncom. Keď sa tak nad tým zamyslím - tá naša hra asi zodpovedá dosiahnutým výsledkom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies