Mikuš získal pred voľbami podporu Smeru-SD

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 16:53 • 2 min
Mikuš získal pred voľbami podporu Smeru-SD

BRATISLAVA – Súčasný trnavský župan Tibor Mikuš získal pred jesennými regionálnymi voľbami podporu strany Smer-SD. Dnes sa na tom dohodol s predsedníčkou trnavskej krajskej organizácie Smeru-SD Renátou Zmajkovičovou, ktorú navštívil v krajskej centrále strany.

slovakia

left justify in out

Mikuš kandiduje vo voľbách do vyšších územných celkov ako nezávislý kandidát na predsedu Trnavského samosprávneho kraja. „Politická strana Smer-sociálna demokracia sa rozhodla, že ho podporí, pričom vychádza zo skúseností z doterajšej spolupráce s kandidátom a práce, ktorá bola pod jeho vedením doteraz vykonaná v prospech kraja,“ povedala dnes pre agentúru SITA Zmajkovičová.

Tibor Mikuš si váži podporu strany Smer-SD vo voľbách ako politického subjektu, ktorý koná v prospech regiónov na Slovensku a citlivo vníma ich potreby, ako aj požiadavky občanov, ktorí v nich žijú. Mikuš svoju opätovnú kandidatúru potvrdil 21. mája. Predsedom kraja je od roku 2005. Aj keď pôjde do volieb ako nezávislý, s politickými stranami chce rokovať o podpore. "Vážim si podporu každého. Budem rokovať s politickými stranami, ktoré má podporili pred štyrmi rokmi, ďalej sa budem uchádzať o podporu Matice slovenskej, Jednoty dôchodcov a ďalších inštitúcií,“ povedal v máji Mikuš. Okrem Smeru ho má podporovať aj SNS. Ako nezávislý bude potrebovať pre svoju kandidatúru tisíc podpisov od občanov. 

V roku 2005 Mikuša ako kandidáta koalície Ľavicový blok - ĽS-HZDS - Pravá SNS - Zjednotená SNS voliči posadili do kresla predsedu Trnavského samosprávneho kraja po druhom kole volieb. V roku 2009 obhájil ako nezávislý kandidát s podporou strany Smer-SD a niekoľkých ďalších strán svoju pozíciu už v prvom kole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies