Mikúš si pár dní užíva Soči, i ľad, kde je problém spraviť icing

NETKY.SK • 8 Február 2014, 18:33 • 2 min
Mikúš si pár dní užíva Soči, i ľad, kde je problém spraviť icing

SOČI - Hokejový center si myslí, že mesto očarí aj hráčov z NHL a keby mal príležitosť, tak by v Soči zostal.

slovakia

left justify in out

Donominovaním Branka Radivojeviča namiesto Mariána Gáboríka sa v podstate vyjasnila aj situácia ostatných náhradníkov v slovenskom olympijskom tíme hokejistov. Do príletu skupiny hráčov z NHL zostávajú v Soči, ale potom sa vrátia domov. Medzi nimi aj univerzálny center Juraj Mikúš, ktorý to berie naozaj športovo, hoci je olympijským mestom očarený.

"Privítala nás dobrá atmosféra, všetko ja krásne vyzdobené, páčia sa mi tieto motívy. Už sa stretávame aj so športovcami v olympijskej dedine a napríklad jedáleň je veľmi pekná a veľká. Nemáme sa na čo sťažovať," vyznal sa pre TASR Mikúš. Priznal tiež, že počas pristávania zvedavo "vykúkal" z lietadla: "Krásne, naozaj krásne to bolo. Už to bol prvý moment, ktorý vo mne zanechal silný dojem. Ja nie som príliš na takéto veci, ale toto ma ohromilo, vyzerá to veľmi pekne. Rusi si naozaj dali záležať."

Podľa Mikúša je zaujímavo farebne riešená aj hala, najmä z vonku ho fascinovala. Pocity z klziska tiež nie sú štandardné, hokejista cíti, že hrá na väčšej ploche. "Keby ho zmenšili o polovicu, tak je stále dosť veľký..., myslím si, že hráči z NHL budú mať s tým zo začiatku problém. Keď to nadnesiem, tak je tu problém spraviť icing," zažartoval, ale vzápätí vysvetlil silu podvedomia: "Je to aj tým, že stále v podstate trénujeme v troch päťkách a to je náročné na kondíciu."

Mikúš je názoru, že sa o Soči prehnane vytvára mediálne negatívny obraz. On sám si myslí, že mesto očarí aj hráčov z NHL a keby mal príležitosť, tak by v Soči zostal. Ale je zmierený s tým, že na 10. februára má zabukované letenky späť: "Preto sa snažím vychutnať si to čo najviac. Niežeby ma to nemrzelo, ale azda som ohľadom olympiád nepovedal ešte posledné slovo. Súčasnému výberu prajem to najlepšie a aj to, aby sa už nikto nezranil. Je to síce proti mojej účasti, ale na druhej strane by som sa necítil úplne komfortne s vedomím, že som sa do tímu dostal vďaka smole iného."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies