Mikuš rokoval s možným investorom o Letisku Piešťany

NETKY.SK • 19 December 2016, 15:42 • 2 min
Mikuš rokoval s možným investorom o Letisku Piešťany

TRNAVA – Prvý informatívny rozhovor o možnom vstupe spoločnosti Katex Technical Finans do spoločnosti Letisko Piešťany, a.s. sa dnes konal v sídle Trnavského samosprávneho kraja.

slovakia

left justify in out

Arnoľd Timofejovič Ivanov z Katex Technical Finans získal informácie o technickom, ekonomickom a personálnom stave letiskovej spoločnosti. Predseda Trnavského samosprávneho kraja a predseda predstavenstva spoločnosti Letisko Piešťany, a.s. Tibor Mikuš ho požiadal o predloženie konkrétneho návrhu a harmonogramu ďalších krokov. Obe strany sa dohodli na ďalšom stretnutí, ktoré má byť na budúci rok. Okrem Ivanova je ďalším spoločníkom v Katex Technical Finans ruská spoločnosť Priemyselno – Ekonomická aliancia.


Katex Technical Finans je spoločnosťou, ktorá koncom novembra krátko pred konaním mimoriadneho valného zhromaždenia Letiska Piešťany, a.s., poslala majoritnému akcionárovi, ktorým je Trnavský samosprávny kraj, ponuku na prípadný vstup do letiska. Akcionári mali 29. novembra pôvodne rokovať o likvidácii spoločnosti, napokon program rokovania zmenili a Letisko Piešťany pokračuje v činnosti. Má však záväzky vo výške 1,9 milióna eur voči predstaviteľom orgánov spoločnosti, mestu Piešťany a ďalším veriteľom, ktorí jej požičiavali na výplaty pre zamestnancov.


Okrem Trnavského samosprávneho kraja (59,31 %) sú ďalšími akcionármi v letiskovej spoločnosti mesto Piešťany (20,04 %) a ministerstvo dopravy (20,65 %). V minulom roky služby letiska využilo asi dvetisíc cestujúcich, v tomto roku ich je výrazne menej. Dramatický prepad tržieb zaznamenalo letisko aj v nákladnej doprave. Letisko Piešťany v minulom roku vykázalo stratu 450,7 tis. eur a oproti roku 2014 klesla o 86,2 tis. eur. Čistý vlaňajší obrat spoločnosti vo výške 504,3 tis. eur vzrástol o 206 tisíc eur. Spoločnosť bola stratová aj roky predtým.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona