Mikulec odmieta rodinkárstvo! Brat vo víťaznej spoločnosti už nefiguruje!

NETKY.SK • 23 August 2022, 13:08 • 2 min
Mikulec odmieta rodinkárstvo! Brat vo víťaznej spoločnosti už nefiguruje!

BRATISLAVA – Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) odmieta rodinkárstvo v súvislosti s obstaraním súkromnej bezpečnostnej služby (SBS) pre objekt Nemocnice svätého Michala v Bratislave, ktorá patrí pod Ministerstvo vnútra (MV) SR.

slovakia

left justify in out

 

 

 

Voči medializovaným správam zvažuje právne kroky. „Tender nevyhral žiadny rodinný známy ani kamarát," vyhlásil minister v utorok v súvislosti s informáciami, že vo víťaznej firme mal v minulosti pôsobiť jeho brat.

 

„Brat v tejto firme už nefiguruje minimálne dva roky," podotkol. Ako ďalej uviedol, do verejného obstarávania sa zapojilo 11 účastníkov. Kritériom bola najnižšia cena, ktorú ponúkla víťazná spoločnosť.

 

 

img

 

Generálny riaditeľ nemocnice Branislav Delej vyhlásil, že od jeho nástupu do funkcie sú všetky zákazky, objednávky a nákupy transparentné. „Vytvorili sme referát verejného obstarávania, kde pracujú profesionáli a majú na starosti túto činnosť," dodal. Súťaž na výkon bezpečnostnej služby v objekte Nemocnice svätého Michala v Bratislave vyhrala spoločnosť Joseba.

 

Upozornil na to Erik Kaliňák z opozičného Smeru-SD s tým, že v minulosti mal v spoločnosti ako konateľ figurovať brat šéfa rezortu vnútra. Zo zverejnenej zmluvy vyplýva, že cena za výkon bezpečnostnej a informačnej služby za obdobie jedného roka je 220 436,64 eura s DPH.

 

Možno vás zaujme: SaS podporí zdanenie ruskej ropy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona