Mikulec: Naša demokratická vláda rozviazala polícii ruky

NETKY.SK • 2 September 2022, 08:41 • 2 min
Mikulec: Naša demokratická vláda rozviazala polícii ruky

BRATISLAVA - Minister vnútra sa takto vyjadril k príležitosti výročia prijatia Ústavy SR.

slovakia

left justify in out

Ústavu Slovenskej republiky, ako najvyšší zákon štátu, schválila Slovenská národná rada 1. septembra 1992. Je to významný dátum v našich dejinách, ktorý si aj dnes pripomíname ako štátny sviatok," napísal minister vnútra na sociálnej sieti.  

 

img


„Ústava Slovenskej republiky stojí na piedestáli nad všetkými zákonmi, určuje základné pravidlá fungovania Slovenskej republiky ako zvrchovaného, demokratického a právneho štátu, chráni základné práva a slobody ľudí. Vyjadrením úcty k ústave je predovšetkým jej dodržiavanie a rešpektovanie zo strany štátnych orgánov aj občanov," uviedol Roman Mikulec.

 

img

 

„Súčasná vláda robí všetko preto, aby ústava, zákony a spravodlivosť platili pre všetkých rovnako. Prejavom je tiež slobodná práca polície či orgánov činných v trestnom konaní," uzavrel šéf rezortu vnútra.

 

Zo sveta: Nové dôkazy v prípade vraždy Duginovej. Kyjevu sa asi páčiť nebudú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies