Mikulec má oporu aj u Sme rodina! Kollár vyhlásil, že nebude hlasovať s opozíciou

NETKY.SK • 11 Jún 2021, 20:06 • 2 min
Mikulec má oporu aj u Sme rodina! Kollár vyhlásil, že nebude hlasovať s opozíciou

BRATISLAVA - Podľa vyjadrení Sme rodina sa všetci poslanci priklonia na stranu ministra Mikulca, avšak voľnú ruku budú mať dvaja členovia NR SR.

slovakia

left justify in out

Budú nimi šéf poslaneckého klubu Peter Pčolinský a poslankyňa Adriana Pčolinská. Predseda hnutia ako aj parlamentu SR Boris Kollár predostrel túto informáciu médiám počas dnešného dňa v rámci rokovania Vyšehradskej štvorky v Poľsku. 

 

img

 

"Pani Pčolinská a pán Pčolinský majú voľnú zelenú kartu a nech sa rozhodnú, ako budú hlasovať. Ako hnutie Sme rodina určite nebudeme hlasovať s opozíciou za odvolanie pána Mikulca. Rozhodne nie. Sme stabilným koaličným partnerom," vyhlásil Kollár.

 

Viacerí poslanci v koalícii však vidia hlasovanie Pčolinských ako problém, na čo Kollár reagoval so slovami, že "ja môžem potom hovoriť o závažnejšej situácii. Poukazoval pritom na prípad exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P., ktorý je vo väzbe len "vďaka" výpovediam tzv. kajúcnikov. 

 

"Tiež sa tu môžem 'zavzdušňovať', ale nebudem to robiť," dodal.

Mimoriadna schôdza NR SR, na ktorej chce opozícia vysloviť nedôveru ministrovi vnútra, bude v utorok 15. júna. Návrh podal Smer-SD. Strana tento krok vysvetľuje vyšetrovaniami viacerých káuz istou skupinou silových zložiek, ktoré sú podozrivé z manipulovania. O tejto skutočnosti mala informovať správa SIS.

 

img

 

Koaličné kluby už avizovali Mikulcovi podporu. Za odvolanie ministra však plánujú hlasovať poslanci Sme rodina Pčolinský a Pčolinská. Mikulec totiž nemá ich dôveru.

 

Premiér Eduard Heger (OĽANO) reagoval, že hlasovanie koaličných poslancov za opozičný návrh na odvolanie člena vlády by bolo porušením koaličnej zmluvy.

 

Premiér Heger je presvedčený, že NR SR je na strane Mikulca. O vyhlásení nedôvery preto nemôže byť ani reč



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies