Mikuláš Vareha zmenil obhajcov, súd pokračuje popoludní

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 14:10 • 2 min
Mikuláš Vareha zmenil obhajcov, súd pokračuje popoludní

BANSKÁ BYSTRICA – Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes malo pokračovať záverečnými rečami hlavné pojednávanie s 51-ročným podnikateľom Mikulášom V. zo Zemplína. Obžalovaný však oznámil, že vypovedal plnú moc svojim dvom obhajcom a dohodol sa s novým advokátom Ľubošom Petrovským.

slovakia

left justify in out

Mikuláš V. zároveň vzniesol námietku zaujatosti voči senátu a žiadal, aby mu bola vec odňatá. V nadväznosti na oznámenie obžalovaného obhajca Ľubomír Hrežďovič opustil súd i napriek príkazom predsedu senátu. Podľa súdu trestný poriadok stanovuje, že doterajší obhajca je povinný zastupovať klienta až do prevzatia veci novým obhajcom. Senát vydal príkaz, aby sa na súd dostavil aj druhý obhajca Štefan Hajdu z Trebišova, ktorý na začiatku pojednávania o 9:00 v Banskej Bystrici nebol. Pojednávanie s Mikulášom V. pokračuje o 15:00.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta označil situáciu za kurióznu, s akou sa za 22 rokov praxe v prokuratúre nestretol. Pre médiá pripustil podozrenie z možnej obštrukcie obžalovaného so snahou oddialiť verdikt súdu. Prokurátor však z pohľadu väzby i merita veci nevidí zmysel zmeny obhajcu na poslednú chvíľu.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Mikuláša V. viní z pokračujúcich trestných činov skrátenia dane a poistného, ako aj neodvedenia dane z pridanej hodnoty. Tie podľa obžaloby spáchal formou fiktívnych obchodov so 414 miliónmi lykožrútov a 55 miliónmi euroočiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona