Mikuláš Dzurinda sa zúčastní maratónu v Kyjeve

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 10:33 • 2 min
Mikuláš Dzurinda sa zúčastní maratónu v Kyjeve

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Mikuláš Dzurinda sa túto nedeľu 26. apríla 2015 zúčastní maratónu v Kyjeve. Bude lídrom bežeckej štafety pod názvom "Run for Ukraine", v ktorej okrem neho pobežia aj europoslanci a zástupca Európskej komisie.

slovakia

left justify in out

Cieľom tejto aktivity je vyslať jasný signál o morálnej zodpovednosti európskych lídrov a tak preukázať solidaritu a podporu Ukrajine, ktorá prechádza zložitým obdobím transformácie a prípravou na zásadné reformy.

 

Ako povedal Mikuláš Dzurinda: "Ide o veľmi symbolický akt ako demonštrovať našu solidaritu a podporu s ukrajinským ľudom. Vidím veľa podobností medzi maratónom a zavádzaním reforiem. Obe disciplíny si vyžadujú čas, odvahu a tiež dobrý tím."

 

"Run for Ukraine" je súčasťou projektu Reformy pre Ukrajinu, ktorý je iniciatívou Martens Centra pre európske štúdie v Bruseli, ktorého je Mikuláš Dzurinda prezidentom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies