Mikuláš Černák vypovedal ako svedok v prípade vraždy v Bojnej: Dal ho dole Mello!

NETKY.SK • 25 September 2014, 15:37 • 2 min
Mikuláš Černák vypovedal ako svedok v prípade vraždy v Bojnej: Dal ho dole Mello!

NITRA - Na Okresnom súde v Nitre dnes vypovedali svedkovia k prípadu vraždy Jozefa Gudábu, v ktorom pred súdnym senátom vystupoval ako obžalovaný Viliam Mišenka. Ten mal podľa svedka Jána Kána vystreliť pri chate v obci Bojná na Gudábu spolu s Karolom Mellom. Viliam Mišenka však svoju účasť na Gudábovej vražde popiera.

slovakia

left justify in out

K prípadu dnes ako svedok vypovedal aj Mikuláš Černák, ktorý bol svojho času považovaný za šéfa podsvetia. Podľa jeho slov obžalovaného Viliama Mišenku spoznal v 90. rokoch ako podnikateľa, s ktorým ho však nespájali žiadne obchody. "Bol som členom organizovanej skupiny v Banskej Bystrici a poznal som aj ostatných členov organizovaných skupín. Viliama Mišenku som nemal zaregistrovaného v žiadnej skupine. V roku 2003 som sa s ním viackrát stretol, ale nemali sme spolu žiadne spoločné obchodné aktivity," vypovedal dnes Mikuláš Černák
     

Ako pred súdom uviedol, k vražde Jozefa Gudábu sa mu mal priznať Karol Mello, ktorý sa v súčasnosti nachádza v Belize. Mikuláš Černák uviedol, že priebeh vraždy mu Karol Mello popísal na stretnutí v roku 2003. "Ukázal mi starší občiansky preukaz s fotografiou muža a spýtal sa ma, či ho nepoznám. Toho človeka som nepoznal, až neskôr som sa z médií dozvedel, že šlo o poškodeného. Karol Mello mi povedal, že ho 'dali dole' aj s Dodom M., pretože ich pri nejakom obchode oklamal. Malo sa to stať pri nejakej chatke v Bojnej," vypovedal Mikuláš Černák o svojom rozhovore s Karolom Mellom. Výpoveď Mikuláša Černáka dnes na pojednávaní komentoval Viliam Mišenka slovami, že vylučuje všetky doterajšie tvrdenia vznesené voči nemu.
     

K prípadu dnes vypovedal aj Slavomír Surový, ktorý bol, podľa jeho slov, šoférom Mikuláša Černáka. Ako uviedol, Viliama Mišenka videl v spoločnosti Mikuláša Černáka iba dvakrát. Pripomenul, že už dlhší čas spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní a doteraz vypovedal k približne 20 skutkom vrážd, o ktorých niečo počul, alebo niečo vedel. Ako pred súdom uviedol, Mikuláša Černáka nikdy nepočul hovoriť o Viliamovi Mišenkovi v súvislosti s nejakým trestným činom.
     

Zástupkyňa prokuratúry sa k dnešným výpovediam svedkov vyjadriť nechcela. "Nebudem hodnotiť dôkazy pred tým, ako bude vynesený rozsudok," skonštatovala. Rovnako reagoval aj obhajca Viliama Mišenku. "Nechcem ešte pred záverečnou rečou hodnotiť výpoveď svedkov, ale minimálne s výpoveďou svedka Mikuláša Č. som spokojný. Odmietam účasť Viliama M. na čine," povedal.
     

Viliam Mišenka čelil obvineniam z viacerých trestných činov. V priebehu roka 2013 ho však oslobodili v prípade vraždy jeho synovca Jozefa i v prípade krádeže peňazí z nitrianskej pobočky VÚB, ku ktorej došlo v roku 1996. Viliam Mišenka bol zbavený obvinenia aj v kauze vraždy Petra Čongrádyho. Momentálne je obžalovaný v prípade vraždy Jozefa Gudábu a v kauze výbuchu v topoľčianskej firme Euromont v roku 2009, pri ktorej prišla o život jedna osoba a viaceré utrpeli zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona