Mikuláš Dzurinda odbehol River Park Night Run za necelých 41 minút

NETKY.SK • 19 September 2011, 22:15 • 2 min
Mikuláš Dzurinda odbehol River Park Night Run za necelých 41 minút

Mikuláš Dzurinda odbehol River Park Night Run za necelých 41 minút

slovakia

left justify in out

img

Minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda odbehol sobotňajší River Park Night Run za necelých 41 minút. Trať dlhú 8800 m absolvoval spolu s ďalšími 3000 účastníkmi. Vo svojej kategórii sa umiestnil na 7. mieste, v celkovom poradí bol 213. najrýchlejším bežcom.
Tretí ročník nočného behu Bratislavou odštartoval o 20:00 na Dvořákovom nábreží a bežalo sa cez bratislavský tunel, Staré Mesto, most Apollo, po petržalskej hrádzi, Nový most a po dunajskej promenáde späť k River Parku. „Bežalo sa mi výborne, bežať v noci je zážitok. Takéto behy si pamätám ešte z detstva. Bola skvelá atmosféra a je to pre mňa ideálna príležitosť preveriť si moju pripravenosť na košický maratón,“ uviedol minister Dzurinda.
Nočný beh Bratislavou bol pre ministra zahraničných vecí prípravou na najstaršie maratónske preteky v Európe – Košický maratón mieru. Svoj jubilejný, už 25. maratón, si Dzurinda odbehne v sobotu 2. októbra. Na úspešné absolvovanie maratónskej trate je podľa Dzurindu potrebné mať dobrú kondíciu, jasný cieľ, dostatok vytrvalosti, správne rozvrhnuté sily a presne načasovaný finiš. Maratón spája tieto vlastnosti s antickou tradíciou. „To je dôvod, prečo trať dlhá 42 kilometrov a 195 metrov, láka športovcov z celého sveta. A je to dôvod, prečo láka i mňa,“ hovorí Dzurinda.
Košický maratón je najstarší v Európe. Jeho tradícia siaha až do roku 1924, kedy na jeho trať vybehlo osem pretekárov. Pretrval všetky geopolitické, spoločenské a politické zmeny. Na jeho trati sa vystriedalo niekoľko generácií, tisícky účastníkov z Fínska, Veľkej Británie, Maďarska, USA, Etiópie a mnohých ďalších štátov sveta.
Košice sú metropolou východného Slovenska a druhým najväčším mestom v krajine s viac než 230-tisíc obyvateľmi. V roku 2013 budú európskym hlavným mestom kultúry – podobne ako je ním tohto roku fínske mesto Turku.

Zdroj:  TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies