Mikovič možno nestihne štart jarnej časti Fortuna ligy

NETKY.SK • 31 Január 2017, 13:20 • 2 min
Mikovič možno nestihne štart jarnej časti Fortuna ligy

TRNAVA - Slovenský futbalista a kapitán Spartaka Trnava Martin Mikovič možno nestihne úvod jarnej časti najvyššej slovenskej súťaže 2016/2017 s plánovaným začiatkom o necelé tri týždne.

slovakia

left justify in out

Jedna z opôr "andelov" má zdravotné problémy. Mikovič síce odštartoval zimnú prípravu s trnavským mužstvom, ale bolesť slabín, s ktorou bojoval už počas jesene, sa mu vrátila. Zo sústredenia v českom Uherskom Brode musel 26-ročný krídelník predčasne odcestovať domov.

 

"Už dva týždne sa pripravujem individuálne, chodím k fyzioterapeutovi. Naši maséri sa o mňa tiež príkladne starajú. Cítim, že sa to trochu zlepšuje, no je to veľmi zdĺhavé. Stále mám bolesti v bruchu, ešte som nebehal, iba cvičím. K tímu sa pripojím najskôr o dva až tri týždne," citoval web fortunaliga.sk slová Martina Mikoviča, ktorý ďalej poznamenal: "Neviem povedať, či stihnem začiatok jarnej časti. Prinajhoršom budem v úvode jari iba v pozícii nehrajúceho kapitána ako Miloš Mečíř. Uvidíme, ako budú slabiny reagovať v najbližších dňoch. Najskôr budem musieť s kondičným trénerom dobehnúť to, čo som zameškal, odkedy nie som s mužstvom. Ťahá sa to so mnou už od konca októbra minulého roka, na jeseň som často hral aj cez bolesť. Tá na chvíľu ustúpila, ale na sústredení v Česku sa opäť vrátila. Povedal som si, že už s ňou nebudem trénovať. Chcem sa dať do poriadku."

 

Ofenzívu Spartaka vystužil počas zimnej prípravy útočník s rakúskou národnosťou a tureckými koreňmi Kubilay Yilmaz. Dvadsaťročný zakončovateľ sa v spomenutom Uherskom Brode prezentoval dvoma gólmi v priebehu jednej minúty v nedávnom prípravnom súboji proti 1. FC Slovácko (2:2). "Keď sa dám dokopy, urobím z neho najlepšieho strelca," vtipne podotkol Martin Mikovič a dodal: "Yilmaz sa výborne uviedol. Verím, že si túto chuť prenesie aj do Fortuna ligy. Je silný v hre chrbtom k bránke, a to by nám mohlo pomôcť. Tiež je dobré, že sa počas pôsobenia v Znojme naučil po česky, takže nám rozumie. Myslím si, že konkurenciu na poste útočníka budeme mať dobrú. Spolu s Tambem a Dubecom sa pobijú o miesto v zostave."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies