Mikolášik: Zlegalizujeme nabudúce rekreačné znásilnenie či vraždu?

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 09:33 • 2 min
Mikolášik: Zlegalizujeme nabudúce rekreačné znásilnenie či vraždu?

BRUSEL - V čase, keď Európa intenzívne pripravuje smernicu o tabakových výrokoch, aby znížila počet obetí návykových látok, Slovensko schválením zníženia trestov za výrobu a prechovávanie drog prekvapivo urobilo čelom vzad a vydalo sa presne opačným smerom. V súvislosti so schválením návrhu zákona z dielne Ministerstva spravodlivosti SR to povedal europoslanec Miroslav Mikolášik (EĽS/KDH).

slovakia

left justify in out

Poslanec a lekár pripomína, že len fajčenie tabaku zabije v Európe každý rok takmer sedemstotisíc ľudí a rovnako stúpa počet úmrtí na predávkovanie drogami. „Vládna väčšina šokujúco dala za pravdu tvrdeniu poslanca Martina Poliačika, ktorý o množstve hašiša prevyšujúcom desať dávok na pôde parlamentu skonštatoval, že nejde o prejav kriminality, ale rekreačného užívania drogy. Čo zlegalizujeme nabudúce - rekreačné znásilnenie či vraždu?“ pýta sa poslanec, ktorý je členom europarlamentného výboru pre verejné zdravie.

Podľa novely spomínaného zákona ten, kto vyrobí, dovezie, kúpi, predá alebo prechováva drogu, sa už nepotrestá odňatím slobody na štyri až desať rokov, ale tri až desať rokov, čo umožňuje uložiť podmienku.

Miroslav Mikolášik je jedným z trinástich slovenských europoslancov, už štyrikrát bol hlavným spravodajcom Európskeho parlamentu, pôsobí v ňom od roku 2004.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies