Mikloško: Rodina s 8 deťmi by mala mať pri voľbách väčší hlas, ako bezdetná

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 11:24 • 2 min
Mikloško: Rodina s 8 deťmi by mala mať pri voľbách väčší hlas, ako bezdetná

BRATISLAVA - Rodina, ktorá má napr. osem zdravých dobrých detí, by mala mať pri voľbách väčší hlas, ako rodina bezdetná. V parlamente to dnes vyhlásil poslanec za KDH Jozef Mikloško s tým, že tých osem detí bude v dospelosti svojimi odvodmi prispievať na druhých.

slovakia

left justify in out

"Bol som nedávno na Orave a videl som, že naši starostovia majú osem až desať detí. Sedeli pri jednom stole a bolo ich toľko, že tam mi napadlo," vysvetlil Mikloško s dôvetkom, že v niektorých štátoch už o takejto úprave volebného práva rozmýšľajú.

 

Mikloško sa nad témou zamyslel vo faktickej poznámke počas debaty pléna o vládnom návrhu zákona o komisárovi pre deti a komisárovi pre zdravotne ťažko postihnutých. Mikloško samotnú právnu normu privítal. "Nejaký úrad, ktorý by sa venoval týmto ľuďom, by bol veľmi dobrý. Deti sú ohrozované násilím, drogami, pedofíliou. Nejaké systémové opatrenia chýbajú a toto považujem za jedno z nich," konštatoval.

 

Úrady nových komisárov pre deti a zdravotne postihnutých ľudí by mali vzniknúť v druhej polovici tohto roka. Ich úlohou bude chrániť práva týchto ľudí na úradoch, súdoch, ale aj v súkromných firmách. Návrh na zriadenie inštitútov pripravilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR.

 

Osobu vhodnú na post komisára pre deti bude musieť prijať minimálne päť reprezentatívnych záujmových skupín rôznych združení, ktoré obhajujú záujmy detí, rovnaké pravidlá sa budú vzťahovať aj na osobu komisára pre zdravotne ťažko postihnuté osoby. Oba posty sa budú obsadzovať na obdobie šiestich rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies