Mikloško: Prokurátor má preskúmať výroky Schlesinger o Kristovi

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 09:39 • 2 min
Mikloško: Prokurátor má preskúmať výroky Schlesinger o Kristovi

BRATISLAVA – Generálny prokurátor Jaromír Čižnár má preskúmať výroky výkonnej riaditeľky Queer Leaders Forum (QLF) a členky tímu SaS Romany Schlesinger o Ježišovi Kristovi. Prokurátor má preskúmať, či sa Schlesinger nedopustila hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

slovakia

left justify in out

Požiadal ho o to poslanec NR SR za KDH Jozef Mikloško. Schlesinger uverejnila počas Veľkonočných sviatkov na sociálnej sieti status: „Jak jeden sadomasochista dojebe ľuďom život aj po 2015 rokoch...ach,“. Bola to jej reakcia na zavreté obchody v Rakúsku, kde chcela natankovať. Ako povedal dnes pre agentúru SITA Mikloško, Schlesinger isto vedela, že v tejto krajine sú v nedeľu a vo sviatok obchody zavreté. „Túto známu skutočnosť využila na urážlivý útok proti zakladateľovi kresťanstva, čím zhanobila náboženské presvedčenie väčšiny občanov Slovenska,“ vyhlásil poslanec kresťanských demokratov.


Mikloško upozornil, že Schlesinger aktívne vystupuje na verejnosti ako zástupca QLF, aj ako hosť Rady vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť, kde vyzýva k tolerancii voči LGBTI komunite. „Táto skupina formulovala požiadavky na celú spoločnosť do vyše 100 strán príloh vládou schválenej Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv v SR. Požadovať toleranciu pre seba a pritom sa hrubo vyjadriť voči iným svedčí o kultúrnej úrovni riaditeľky QLF, ktorá svojím chovaním škodí aj komunite, ktorú reprezentuje,“ konštatoval poslanec. Mikloško zdôraznil, že veľkonočné sviatky sú najväčšie sviatky kresťanov, ktorí si spomínajú smrť a zmŕtvychvstanie Ježiša Krista. Od tých čias milióny ľudí položili život za vieru v neho a miliardy ho nasledovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona