Mikloško: Novela Ústavy je určite krokom dopredu

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 09:50 • 2 min
Mikloško: Novela Ústavy je určite krokom dopredu

BRATISLAVA - Návrh novely Ústavy SR od Smeru-SD a KDH je určite krokom dopredu. Na úvod deviateho rokovacieho dňa 35. schôdze Národnej rady SR to vyhlásil poslanec Jozef Mikloško (KDH) s tým, že aj keď to nie je dokonalý návrh, je už teraz vďačný poslancom, ktorí budú hlasovať za.

slovakia

left justify in out

"Pokladám to za prvý krok k reforme súdnictva. Mrzí ma nízka dôvera sudcovského stavu, že súdne procesy trvajú veľmi dlho. Sudcovia majú na svojich bedrách veľa práce a tlakov, je teda absolútne nutné niečo so súdnictvom robiť," upozornil. Aj preto by sa podľa neho nemalo dopustiť, aby bol za predsedu Najvyššieho súdu SR opätovne zvolený Štefan Harabin. "Je tam už dosť dlho. Nebola by žiadna tragédia, ak by prišiel nový človek s novými ideálmi," vyhlásil s dôvetkom, že minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smeru-SD) by mal opätovne navrhnúť svojho kandidáta.

 

Na margo posilnenia postavenia manželstva ako jedinečného zväzku muža a ženy Mikloško upozornil, že ľudstvo stojí na križovatke, či uchováme históriou overený model, alebo sa dáme na experimentovanie. "Tí, čo sú proti, si pília konár, na ktorom sedia. Dieťa je najohrozenejším stvorením, ktoré si vyžaduje starostlivosť a ochranu," apeloval.

 

Diskusia k novele ústavy, ktorá má posilniť postavenie manželstva a priniesť zmeny v justícii, bude trvať dlhé hodiny. Do rozpravy je ešte písomne prihlásených osem poslancov, následne bude možné prihlásiť sa ústne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies