Mikloško: Flašíková-Beňová ponížila katolícku cirkev

NETKY.SK • 23 Október 2014, 17:48 • 2 min
Mikloško: Flašíková-Beňová ponížila katolícku cirkev

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR za KDH Jozef Mikloško dnes v parlamente interpeloval generálneho prokurátora SR Jaromíra Čižnára pre výroky europoslankyne za Smer-SD Moniky Flašíkovej-Beňovej na adresu mimoriadnej biskupskej synody vo Vatikáne, ktorá diskutovala o postoji cirkvi k rozvedeným alebo homosexuálom.

slovakia

left justify in out

Flašíková-Beňová zverejnila podľa Mikloška na sociálnej sieti 19. októbra tento status: "Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých." 

 

Poslanec za kresťanských demokratov doplnil, že 487 ľuďom sa daný názor páčil, ďalší 42 ho zdieľali. V rozsiahlej diskusii podľa Mikloška padlo veľa útokov, najmä proticirkevných, ktoré nemožno citovať. "Poslankyňa týmto výrokom urazila takmer tri štvrtiny obyvateľov Slovenska a ponížila katolícku cirkev, jej hierarchiu, najmä seniorov. Pri podobnej situácii bola moderátorka RTVS Kristína Kormúthová okamžite vyhodená z práce. Čo mieni Smer a Generálna prokuratúra SR podniknúť proti tomuto nezodpovednému postoju?" uzatvára v interpelácii Mikloško.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies