Mikloš sa po voľbách 2016 nevidí v politike, kandidovať neplánuje

NETKY.SK • 22 Január 2015, 14:09 • 2 min
Mikloš sa po voľbách 2016 nevidí v politike, kandidovať neplánuje

BRATISLAVA - Exminister financií a bývalý podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš sa po parlamentných voľbách 2016 už nevidí v politike, aj keď priznáva, že nevie, čo prinesie život.

slovakia

left justify in out

"Kandidovať neplánujem. Ale viete, aký je život, nikdy nehovor nikdy," povedal v rozhovore pre týždenník Trend Mikloš. Tvrdí, že do žiadnej strany sa vstúpiť nechystá.

 

Bývalý vicepremiér priznáva, že na stredopravej scéne to nie je ružové. "Pravica sa javí bezútešne," odpovedal Mikloš na otázku, či rastie napravo Robertovi Ficovi (Smer-SD) súper. Politických strán je podľa Mikloša dosť, ale ľuďom nedávajú dosť atraktívnu ponuku. V Radoslavovi Procházkovi vidí istý potenciál, ale podľa Mikloša bol po prezidentských voľbách vyšší ako dnes. "Mnohými chybnými krokmi stratil časť z tohto potenciálu," skonštatoval.

 

Mikloš neplánuje byť lídrom nových návrhov. S tými by mali prichádzať politické strany. "Ako nezávislý poslanec sa vyjadrujem k veciam, ako sú rozpočet či dôležité reformy, poukazujem na to, čo sa robí zle a čo by sa mohlo lepšie. Ale nemyslím si, že by som mal byť tým lídrom, ktorý s nimi príde. Sú tu na to strany a ich lídri," povedal o nových návrhoch Mikloš.

 

Exminister plánuje naďalej komentovať hospodársku politiku. "To som robil posledných 25 rokov, nie vždy zo straníckej pozície, bolo to aj v mimovládnych organizáciách, think-tankoch," uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies