Mike Keenan prvým trénerom s trofejami z NHL aj KHL

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 21:06 • 2 min
Mike Keenan prvým trénerom s trofejami z NHL aj KHL

MAGNITOGORSK - Kanaďan Mike Keenan (64) sa stal prvým trénerom, ktorý priviedol svoje mužstvá k momentálne dvom najcennejším hokejovým klubovým trofejam.

slovakia

left justify in out

Dvadsať rokov po triumfe v Stanleyho pohári v roku 1994 s tímom New York Rangers (pamätná séria proti Vancouveru 4:3 na zápasy) doviedol k víťazstvu v Kontinentálnej hokejovej lige ruský tím Metallurg Magnitogorsk. Rodák z Bowmanville v štáte Ontário Keenan je zároveň prvý cudzinec, ktorý sa teší zo zisku Gagarinovho pohára za triumf v KHL ako tréner. Kanadský odborník priznal, že jeho hráči boli v prvej tretine rozhodujúceho siedmeho súboja proti českému HC Lev Praha (7:4) na domácom ľade trochu nervózni: 

 

"Máme mladý tím a bolo náročné vyrovnať sa s obrovským tlakom. Nakoniec to hráči zvládli. Samozrejme, pre budúcu sezónu máme cieľ obhájiť titul," citujú ruské internetové médiá 64-ročného Keenana. "Víťazstvá prinášajú vždy nezabudnuteľné emócie. Predovšetkým však je potrebné oceniť aj prácu iných ľudí v klube, ktorí sa o úspech zaslúžili, a samozrejme, najviac mojich hráčov," povedal Keenan v rozhovore pre sport-express.ru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona