Mika v Markíze končí, bude sa venovať biznisu

NETKY.SK • 28 September 2010, 13:05 • 2 min
Mika v Markíze končí, bude sa venovať biznisu

Mika v Markíze končí, bude sa venovať biznisu

slovakia

left justify in out

img

Václav Mika dnes požiadal manažment CME o uvoľnenie z funkcie generálneho riaditeľa a konateľa spoločnosti MARKÍZA-SLOVAKIA. Po takmer piatich rokoch vedenia najsledovanejšej slovenskej televízie sa Mika a CME dohodli na Mikovom odchode z pozície generálneho riaditeľa TV Markíza. Mika sa bude venovať vlastným obchodným aktivitám, ktoré sú mimo priestoru súkromných televízií.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa TV Markíza Oľga Dúbravská, po Mikovom odchode budú riadiť televíziu spoločne so súčasným manažmentom riaditeľ pre televízne vysielanie Petr Dvořák a riaditeľ pre korporátne záležitosti Oliver Meister, ktorí sú členmi Rady zástupcov MARKÍZA-SLOVAKIA. Dvořák a Meister budú v blízkej budúcnosti spolupracovať pri hľadaní nového generálneho riaditeľa.

Václav Mika bol generálnym riaditeľom TV Markíza od februára 2006, dovtedy Markíze šéfoval Vladimír Repčík. Mika (1963) pôsobil predtým ako generálny riaditeľ Rádia Expres. V roku 2004 sa stal predsedom Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc, ktorá zastupuje záujmy všetkých prevádzkovateľov rozhlasového a televízneho vysielania. V rokoch 1998 až 1999 bol podpredsedom Rady STV a v rokoch 1994 až 1998 riadil Prvú slovenskú mediálnu agentúru. V rokoch 1986 až 1994 zastával rôzne riadiace funkcie v STV. Externe pôsobil aj na Fakulte produkcie VŠMU. Václav Mika je absolventom Ekonomickej univerzity v Bratislave. V roku 1994 získal certifikát z manažmentu na Open University.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona