Mika: Úprava financovania RTVS je nevyhnutná

NETKY.SK • 12 Marec 2013, 10:53 • 2 min
Mika: Úprava financovania RTVS je nevyhnutná

BRATISLAVA - Úprava financovania Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) je nevyhnutná. Tvrdí to generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, ktorý mieni otvárať tému zvyšovania tzv. koncesionárskych poplatkov.

slovakia

left justify in out

"Bol by som zlý generálny riaditeľ, keby som o tom nehovoril," povedal dnes pred parlamentným mediálnym výborom. Poukázal na výpadky pre neplatenie koncesií a na nevymožiteľnosť poplatkov.

Mika zároveň výbor informoval, že sa pracuje na zmenách v RTVS, ktoré majú pomôcť verejnoprávnemu médiu vylepšiť si pozíciu na trhu. "Pozícia na trhu stále nie je taká, ako si predstavujeme," uviedol. Mika ďalej uviedol, že RTVS zvýšila vlastnú tvorbu a tiež si robí vlastný dabing.

Zlepšilo sa podľa neho aj hospodárenie, finančné výsledky RTVS za vlaňajšok sú vyrovnané. Lepší hospodársky výsledok zabezpečilo nevyčerpanie kapitálových výdavkov a prenos záväzkov do tohto roka. Celkový prebytok je 13.809.489 eur. Pokiaľ ide o koncesie, z nich RTVS vlani získala vyše 72 miliónov eur, čo je ale o približne 1,5 milióna eur menej ako v roku 2011. Mika za tým vidí dôsledky ekonomickej krízy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies