Mika odstupuje z kandidátky strany SaS

NETKY.SK • 3 Október 2019, 16:15 • 2 min
Mika odstupuje z kandidátky strany SaS

BRATISLAVA - Exriaditeľ RTVS Václav Mika odstupuje z kandidátky strany SaS do budúcoročných parlamentných volieb. Informoval o tom prostredníctvom listu členom strany, ktorý zaslal aj TASR.

slovakia

left justify in out

Na svoj návrh kandidátky ho zaradil predseda SaS Richard Sulík, mal byť medzi prvými 15 menami. Mika uviedol, že pre jeho meno začala byť táto kandidátka spochybňovaná.

 

"Na vlastnej koži som pocítil intrigy a ohováranie zo strany takzvaného Demokratického jadra SaS. Preto som prijal slobodné a zodpovedné rozhodnutie. Dnešným dňom som predsedovi strany SaS Richardovi Sulíkovi oznámil, že odstupujem z kandidatúry na poslanca NR SR v nadchádzajúcich parlamentných voľbách," napísal Mika s tým, že aj naďalej ostáva sympatizantom strany.

 

img

 

Mika v liste uviedol, že ponuku Sulíka kandidovať prijal preto, aby spoločnými silami vrátili krajinu ľuďom. "Mrzí ma, že v dnešnej dobe už nie sú podstatné výsledky, ani logické zdôvodnenia kritických otázok. Dnes často rozhoduje len emócia a obraz, ktorý chce niekto účelovo o vás vytvoriť napriek tomu, že máte jasnú profesionálnu osobnú históriu, s ktorou nemáte problém byť konfrontovaný," doplnil.

 

Exriaditeľ RTVS tiež poďakoval za dôveru a podporu Sulíkovi, ako aj ďalším členom strany. Uviedol, že SaS má kvalitný program, ktorý Slovensko potrebuje.

 

Sulík predstavil Miku ako súčasť kandidátky v pondelok (30. 9.). Konečnú podobu kandidátky budú členovia SaS schvaľovať na sobotňajšom (5. 10.) nominačnom Kongrese strany. Lídrom Sulíkovho návrhu kandidátky má byť on sám, po ňom nasleduje europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Medzi prvými 15 menami jeho návrhu je aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Nie sú však medzi nimi členovia platformy Demokratické jadro SaS Ľubomír Galko, Jozef Rajtár či Natália Blahová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona