Miikka Kiprusoff uzavrel zámorskú kapitolu

NETKY.SK • 10 September 2013, 08:41 • 2 min
Miikka Kiprusoff uzavrel zámorskú kapitolu

CALGARY - Fínsky brankár Calgary Flames Miikka Kiprusoff v pondelok definitívne potvrdil už skoršie rozhodnutie o konci kariéry. Po dvanástich sezónach končí aj v NHL.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný gólman, ktorý začal svoju kariéru v profilige v drese San Jose Sharks, patril do klubu z Calgary od roku 2003. Za "plamene" odchytal deväť sezón a zmluvu mal ešte na budúcu 2013/2014. Kiprusoff dospel podľa vlastných slov k rozhodnutiu už na konci uplynulého ročníka, ale pred vyslovením definitívy chcel o ňom ešte porozmýšľať. 

Už koncom júna o brankárovom konci informoval tréner fínskej reprezentácie Erkka Westerlund v rozhovore pre Iltalehti. Westerlund nezaradil Kiprusoffa do širšej nominácie na budúcoročné zimné olympijské hry do Soči. Vedenie Calgary sa snažilo gólmana presvedčiť, aby rozhodnutie prehodnotil. "Rozhodol som sa skončiť. Musím oceniť úsilie a prístup generálneho manažéra Flames Jaya Feastera a celej organizácie, že ma nechali ešte celé leto premýšľať. Nič sa u mňa nezmenilo. Som veľmi šťastný, že som mohol dlhé roky kariéry stráviť v Calgary. Nie je lepšie miesto na život a hranie hokeja. Už sa teším na budúci rok, keď si s rodinou užijeme všetko úžasné, čo ponúka severná Alberta," povedal Kiprusoff. 

Rodák z Turku strávil väčšiu časť profesionálnej kariéry v zámorskej NHL, chytal za San Jose a najmä v Calgary. Kiprusoff má na svojom konte 623 duelov základnej časti kanadsko-americkej profiligy, v play-off pridal 56 štartov. V Calgary je držiteľom klubových rekordov v počte odchytaných zápasov (576), víťazstiev (305) i stretnutí s čistým kontom (41). Dvojnásobný majster Fínska (1994/1995 a 1998/1999) s materským TPS Turku získal vo Vancouveri 2010 bronzovú olympijskú medailu, z majstrovstiev sveta má dvakrát striebro (1999 a 2001), v zámorí ho vyhlásili za najlepšieho brankára v sezóne 2005/2006 a získal Vezinovu trofej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies