Mihók: SOPK podporuje aktivity žilinskej komory v dopravnej infraštruktúre s napojením na celoeurópskou sieť

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 15:30 • 2 min
Mihók: SOPK podporuje aktivity žilinskej komory v dopravnej infraštruktúre s napojením na celoeurópskou sieť

ŽILINA – Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) hodnotí veľmi pozitívne aktivitu žilinskej regionálnej komory v oblasti budovania dopravnej infraštruktúry, ktorá sa dotýka nielen regiónu Žilina, ale aj medzinárodného prepojenia Slovenskej republiky s celoeurópskou sieťou. Na tlačovej konferencii pri príležitosti výročného zhromaždenia SOPK Žilina to dnes v Žiline povedal predseda SOPK Peter Mihók.

slovakia

left justify in out

"Infraštruktúra je jednou z pálčivých tém, ktoré prezentuje žilinská regionálna komora a sme radi, že sa koncentruje na tento problém. V danom prípade zastupuje aj slovenské záujmy. Samozrejme, niekedy sa tvrdšie akcentujú tieto veci. Ale je to v záujme, aby sa veci pohli dopredu. Preto hodnotíme túto aktivitu veľmi pozitívne, podporovali sme ju, aj ju do budúcna budeme podporovať," zdôraznil Mihók.

 

Podľa novozvoleného predsedu predstavenstva SOPK Žilina Milana Vašaniča bude SOPK Žilina naďalej podporovať budovanie infraštruktúry, školstva a vymáhateľnosť práva. "Aby sme robili tlak na inštitúcie a na vládu SR, aby podnikateľské prostredie bolo lepším a zdravším. Posuny vo výstavbe dopravnej infraštruktúry ovplyvňujú celé podnikateľské prostredie v našom regióne. A budeme robiť všetko pre to, aby sa táto situácia zmenila," povedal Vašanič.

 

Riaditeľ SOPK Žilina Ján Mišura doplnil, že na dnešnom výročnom zhromaždení schválili operatívny plán na rok 2017, plán aktivít, obchodných misií do zahraničia, účasť na výstavách a aktivity obchodnej komory vo vnútri SR pri ochrane záujmov podnikateľov, firiem a investorov. "Prioritou SOPK Žilina je zľahčenie a zjednodušenie podnikania, pretože byrokratizácia a administratívne nároky na podnikateľov sú už neúnosné. Druhou prioritou je infraštruktúra. Chceme, aby sa v roku 2018 začala výstavba úseku Brodno – Kysucké Nové Mesto na diaľnici D3 a úseku Turany – Hubová na diaľnici D1, ako to pripravil minister Počiatek. Nesúhlasíme s tunelom Korbeľka, ktorý ohrozuje zásoby pitnej vody. Tým by sa odložila výstavba až do roku 2025," podotkol Mišura.

 

Delegáti dnešného výročného zhromaždenia podľa neho opäť odhlasovali, že sú proti sankciám voči Ruskej federácii. "SOPK Žilina žiada ministerstvá a vládu konať tak, aby sa zrušili sankcie voči Ruskej federácii, ktoré poškodzujú ekonomické záujmy. Niektoré podniky museli znížiť počet zamestnancov. Nepodarilo na im nahradiť všetky zákazky v Ruskej federácii. Nepomohlo to nám, ale pomohlo to Rusku. Pretože Rusko si oproti minulému roku zlepšilo ekonomický rating, znížilo závislosť na dovoze ropy a plynu. Viac exportuje a budeme mať problémy znova sa presadiť na ruskom trhu," dodal riaditeľ SOPK Žilina.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies