Mihók: Regionálne komory SOPK musia byť pripravené na zmeny

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 18:30 • 2 min
Mihók: Regionálne komory SOPK musia byť pripravené na zmeny

BRATISLAVA - Regionálne obchodné a priemyselné komory, ale aj samotné ústredie Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) musia byť pripravené na zmeny ako z pohľadu medzinárodného vývoja, tak aj na domácej pôde. Uviedol to predseda SOPK Peter Mihók na dnešnom Zhromaždení delegátov Bratislavskej regionálnej komory (BRK) SOPK.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej uviedol, pôjde najmä o ďalšie smerovanie Európskej únie, očakávané vystúpenie Veľkej Británie z nej a, samozrejme, podmienky, za akých sa to stane, a aký to bude mať dosah na slovenských podnikateľov. Na domácej pôde ide najmä o voľby do samospráv a zastupiteľstvá, ktoré z nich vzídu. Pre podnikateľov z toho vyplýva úloha posilňovať spoluprácu so samosprávami.

 

Na adresu BRK SOPK poznamenal, že v rámci komorovej štruktúry posilní svoje postavenie zodpovedajúce významu hlavného mesta krajiny. Väčšie aktivity očakáva od komory aj v oblasti duálneho vzdelávania.

 

Na zhromaždení sa zúčastnili aj predstavitelia samosprávneho kraja a Bratislavy, s ktorými delegáti diskutovali o vzájomnej spolupráci. Delegáti zvolili aj nové orgány BRK na ďalšie funkčné obdobie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies