Mihók: Pokuty za nerešpektovanie kvót sú absurdným krokom, Brusel nemá žiadnu víziu

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 13:26 • 2 min
Mihók: Pokuty za nerešpektovanie kvót sú absurdným krokom, Brusel nemá žiadnu víziu

BRATISLAVA - Rozhodnutie Európskej komisie predložiť návrh na zavedenie pokút za nerešpektovanie kvót na prijímanie migrantov jednotlivými členskými krajinami sa dá hodnotiť ako absurdný krok voči občanom Európskej únie. TASR informoval Peter Mihók, predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory.

slovakia

left justify in out

"Brusel jednoducho dokazuje, že nemá dostatok síl a ani víziu ďalšieho rozvoja únie v prospech jej občanov," uviedol Mihók. Túto politiku bruselskej administratívy podľa neho treba jednoznačne odmietnuť ako nezodpovednú cestu vedúcu k dezintegrácii Európy a jej vnútornému deleniu.

 

EK oznámila, že plánuje zásadne zmeniť európsky azylový systém tak, aby sa zmiernil tlak migrantov na niektoré krajiny. Informovala o tom agentúra DPA. Členské krajiny, ktoré odmietnu mechanizmus prerozdeľovania migrantov, budú musieť platiť finančné kompenzácie, a to vo výške 250.000 eur za jedného neprijatého utečenca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies