Mihalíková tento týždeň na juniorských Masters v Číne

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 10:58 • 2 min
Mihalíková tento týždeň na juniorských Masters v Číne

ČCHENG-TU - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková sa po minulotýždňovom zisku titulu vo dvojhre aj štvorhre na seniorskom podujatí ITF v bahrajnskej Manáme vracia na juniorskú scénu.

slovakia

left justify in out

Sedemnásťročná topoľčianska rodáčka si 8. - 10. apríla zahrá na 2. ročníku "výberového" mládežníckeho turnaja ITF Junior Masters na tvrdom povrchu v areáli Sichuan International Tennis Centre v čínskom Čcheng-tu. Podujatie je určené pre osem najlepších chlapcov aj dievčat v koncoročnom svetovom rebríčku do 18 rokov. Zverenkyňa Jána Studeniča Mihalíková sa dostala nad čiaru, hoci už hrávala aj medzi ženami.

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) informovala, že disponuje fondom 160 000 USD na úhradu cestovných nákladov. Preplatené minimum bude 7000 amerických dolárov, maximum 15 000 USD - dostanú ho šampióni. Každému účastníkovi garantujú tri zápasy. Bojovať sa bude aj o voľné karty na seniorské podujatia. Turnaj sa v rovnakom dejisku uskutoční určite ešte aj v sezóne 2017.

Hrdinka singlovej súťaže dievčat z melbournských grandslamových Australian Open 2015 Mihalíková figuruje ako štvrtá v menoslove. Vlani v apríli štartovala na premiérovom ročníku ITF Junior Masters Kristína Schmiedlová a prehrala vo finále s najvyššie nasadenou domácou Sü Š'-lin 4:6, 2:6. Vo finále súťaže chlapcov si Rus Andrej Rubľov poradil s Američanom Taylorom Fritzom.

Účastníci mládežníckeho tenisového podujatia ITF Junior Masters v čínskom Čcheng-tu (8. - 10. apríla):
Chlapci: Casper Ruud (Nór.), Máté Valkusz (Maď.), Hong Seong-čchan (Kór. rep.), Marcelo Barrios Vera (Čile), Orlando Luz (Braz.), Miomir Kecmanovič (Srb.), William Blumberg (USA), Álvaro López San Martín (Šp.)
Dievčatá: Dalma Gálfiová (Maď.), Katie Swanová (V. Brit.), Anna Blinkovová (Rus.), Tereza Mihalíková (SR), Usue Arconadová (USA), Sofia Keninová (USA), Charlotte Robillardová-Millettová (Kan.), Kayla Dayová (USA)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies