Mihál valorizoval rodičovský príspevok, mamičky to už asi nepocítia

NETKY.SK • 9 August 2010, 13:04 • 2 min
Mihál valorizoval rodičovský príspevok, mamičky to už asi nepocítia

Mihál valorizoval rodičovský príspevok, mamičky to už asi nepocítia

slovakia

left justify in out

Sumy dvojstupňového rodičovského príspevku prešli prvou niekoľkocentovou valorizáciou, ktorá by mala zvýšiť dávku od januára budúceho roka. Podľa návrhu rezortu práce ide o zvýšenie z 164,22 eura na 164,40 eura a z 256 eur na 256,30 eura.
      Mamičky však túto zmenu pravdepodobne už nepocítia, pretože nový šéf ministerstva Jozef Mihál (SaS) sa chystá zmeniť zákon po svojej predchodkyni. Mihál je rozhodnutý urobiť z dvoch súm rodičovského príspevku opäť jednu, aby neboli rodičia diskriminovaní. Aktuálne poberá 164,22 eura mamička, ktorá zároveň pracuje a 256 eur zase tá, ktorá sa svojho zamestnania vzdala.
      Práve tento krok označila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) za hlavný zámer koalície. "To znamená opatrenia, ktoré zabránia tomu, aby si mamička alebo otecko nemohli počas rodičovského voľna privyrobiť a zlepšiť svoju životnú situácia tak, aby neboli vzápätí diskriminovaní stratou podpory ostatných dávok a podpory," vysvetlila na tlačovej konferencii 5. augusta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona