Mihál: Smer vedie boj proti živnostníkom

NETKY.SK • 4 September 2013, 16:11 • 2 min
Mihál: Smer vedie boj proti živnostníkom

BRATISLAVA - Smer vedie podľa exministra práce Jozefa Mihála (SaS) boj proti živnostníkom.

slovakia

left justify in out

"Ak vám nestačí 14-percentná nezamestnanosť, pokojne ďalej predkladajte takéto zákony," vyhlásil v stredajšej parlamentnej rozprave na margo pripravovanej novely zákona o pomoci v hmotnej núdzi. Podľa nej by totiž na príspevok v hmotnej núdzi stratili nárok všetky samostatne zárobkové osoby, čo sú okrem živnostníkov napríklad aj konatelia v spoločnostiach s.r.o. Mihál svojím vyhlásením reagoval aj na posledné zákony z dielne vládneho Smeru, ktoré podľa neho výrazne zhoršujú postavenie živnostníkov.

"Nikoho nezaujíma, či živnostník zarába, alebo nezarába, jeho rodina jednoducho stratí všetky možnosti pomoci," skonštatoval Jozef Mihál. "Možno kvôli pár špekulantom všetky samostatne zárobkové osoby stratia právo na pomoc v hmotnej núdzi. Nie som odborník na ústavné právo, ale myslím si, že je to protiústavné," skonštatoval Mihál. Podobne kritické stanovisko zaujal aj exminister práce Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies