Mihál: Pokuty za chybu v kontrolnom výkaze by sa mali rozlišovať

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 14:27 • 2 min
Mihál: Pokuty za chybu v kontrolnom výkaze by sa mali rozlišovať

BRATISLAVA - Pokuty za chybu v kontrolnom výkaze by sa mali rozlišovať. Myslí si to opozičný poslanec Jozef Mihál zo strany SaS.

slovakia

left justify in out

Preto na záver ôsmeho rokovacieho dňa 36. schôdze Národnej rady (NR) SR apeloval na ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD), aby sa v rezorte financií o problematike pokutovania podnikateľov rozvírila diskusia.
     

"Treba rozlišovať pokuty. Pretože dnes sú v zákone nastavené pokuty rovnako, pretože rovnaká pokuta od nula do 10.000 eur alebo do 100.000 eur je pri neodovzdaní výkazu alebo pri neúmyselnom pošmyknutí sa pera. Mne ide o to, aby sa takto rozvírila diskusia o tom, že to treba odlíšiť," uviedol Mihál s tým, že podnikatelia by tak neboli v strese, že ak niečo neúmyselne pokazia v kontrolnom výkaze, že im hrozí pokuta 10.000 eur. "Lebo dnes im tá pokuta hrozí. Ak narazia na nejakého nešťastníka na daňovom úrade, tak im tú pokutu môže dať, a to je veľmi nešťastné," doplnil Mihál.
     

Počas rokovania o novele zákona o dani z pridanej hodnoty (DPH) si minister financií vypočul kritiku od opozičných kolegov najmä za to, že vládna strana Smer-SD chce ponechať sadzbu DPH na úrovni 20 %. Opozičných kolegov upozornil, že príjem z tejto dane je kľúčovým príjmom štátu. Navyše, podľa jeho slov mali opoziční poslanci za štyri mesiace dosť času vyjadriť sa k novele zákona o DPH. Kritizovaný návrh na ponechanie DPH poslanci dostali počas aktuálnej schôdze.
     

Poslanci sa vrátia do parlamentných lavíc na budúci týždeň v utorok (8.7.). Pokračovať budú v rokovaní o novele zákona o vodách, ktorá má umožniť zakázať vyvážať vodu do zahraničia. Zaoberať sa budú aj novelou zákona o ochrane spotrebiteľa, ktorou chce vláda zrušiť zákaz ambulantného predaja. Predaj zakázal poslanec vládnej strany Smer-SD Andrej Kolesík pozmeňujúcim návrhom. Smer tak opravuje chybu vlastného poslanca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies