Mihál nebude kandidovať na predsedu SaS

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 13:17 • 2 min
Mihál nebude kandidovať na predsedu SaS

BRATISLAVA - Podpredseda SaS Jozef Mihál napokon nebude kandidovať na predsedu strany. Svoje rozhodnutie oznámil Mihál dnes na spoločnej tlačovej konferencii s lídrom SaS Richardom Sulíkom. Avizovali, že mimoriadny kongres SaS sa uskutoční a SaS zostane pravicová a liberálna strana.

slovakia

left justify in out

"Oficiálne oznamujem, že nebudem kandidovať na mimoriadnom ani inom kongrese. SaS sa neštiepi, neuvažujem o odchode, zostávam poslancom SaS, podpredsedom a členom Republikovej rady," povedal Mihál. Rozhodol sa tak po štvrtkovom stretnutí so Sulíkom. "Našli sme spoločnú reč, veľa vecí sme si vyjasnili a dohodli sme sa. Obidvaja chápeme, že náš súper je strana Smer. Obidvaja chceme, aby SaS bola pripravená prevziať zodpovednosť za Slovensko po najbližších voľbách," povedal Sulík.

 

Voľby podľa dvojice nemusia byť o štyri roky, ale už po slovenskom predsedníctve v Rade EÚ. SaS musí byť podľa nich pripravená dostať z vlády a parlamentu zlodejov a oligarchov. "Keď sa nám to nepodarilo teraz, tak aby sme zlodejov a oligarchov vyprášili z vlády a parlamentu v najbližších voľbách. Musíme byť pripravení, zomknutí a jednotní. Nerobíme politiku pre seba, ale aby sme menili Slovensko k lepšiemu," povedal Mihál, podľa ktorého má SaS jednoznačný cieľ. "Byť úspešní vo voľbách," vyhlásil s tým, že SaS je a bude lídrom opozície.

 

SaS musí byť podľa Sulíka a Mihála pripravená dostať z vlády a parlamentu zlodejov a oligarchov. "Keď sa nám to nepodarilo teraz, tak aby sme zlodejov a oligarchov vyprášili z vlády a parlamentu v najbližších voľbách. Musíme byť pripravení, zomknutí a jednotní. Nerobíme politiku pre seba, ale aby sme menili Slovensko k lepšiemu," povedal Mihál, podľa ktorého má SaS jednoznačný cieľ. "Byť úspešní vo voľbách," vyhlásil s tým, že SaS je a bude lídrom opozície.

 

Sulík tento týždeň oznámil, že sa na mimoriadnom kongrese strany 11. júna vzdá svojej funkcie. "Dôvodom nie je rozkol v strane, dôvodom je neblahá diskusia, ktorá sa vedie v médiách a strane škodí," uviedol. Sulík poukázal na to, že podobná diskusia, ktorá sa týka vedenia SaS, sa začala viesť po neúspešných voľbách v roku 2012. Vtedajší Sulíkov protikandidát Jozef Kollár odišiel so svojimi stúpencami po nezvolení za predsedu z SaS a neskôr založili SKOK. O kandidatúre nedávno uvažoval aj podpredseda Ľubomír Galko. Ako to s ňou bude zatiaľ nepovedal. Termín má do 1. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies