Mihál navrhuje znížiť odvody, nie zvyšovať pokuty

NETKY.SK • 5 August 2015, 16:06 • 2 min
Mihál navrhuje znížiť odvody, nie zvyšovať pokuty

BRATISLAVA - Riešením nie je zvyšovanie pokút za pracovné dohody, ale zníženie daňového a odvodového zaťaženia a návrat k rovnej dani.

slovakia

left justify in out

Konštatuje to podpredseda SaS Jozef Mihál v reakcii na návrh ministerstva práce výrazne zvýšiť pokuty v novom zákone o cezhraničnej spolupráci pri vysielaní zamestnancov. Práve vysoké daňové a odvodové zaťaženie, pod ktoré sa podpísala vláda Roberta Fica, totiž podľa Mihála núti zamestnancov a zamestnávateľov hľadať cestičky, ako znížiť svoje náklady na dane a odvody. Jedným zo spôsobov je práve aj zamestnávanie Slovákov vo firmách so sídlom v zahraničí a ich následné "kvázivysielanie“ na práce na Slovensku.

 

"S takouto praxou nemožno súhlasiť. Strana SaS však nesúhlasí ani s riešením vládnucej strany Smer a ministra práce Jána Richtera, ktorí navrhujú drakonické zvýšenie pokút,“ tvrdí Mihál. Liberáli podľa neho naopak dlhodobo presadzujú zníženie daňového a odvodové zaťaženia zamestnávateľov a zamestnancov a vo svojom ekonomickom programe navrhujú návrat k rovnej dani pri konečnej sadzbe 15 %. 

 

"Strana SaS ďalej presadzuje zavedenie odvodového bonusu, čo bude znamenať napríklad výrazne nižšie odvody pre zamestnancov a zvýšenie čistých príjmov zamestnancov. To považujeme za správne riešenie namiesto tvrdošijnej politiky vysokých daní a odvodov a permanentného zvyšovania administratívnej záťaže,“ tvrdí Mihál. Príkladom zvyšovania administratívnej záťaže a zvyšovania pokút a ďalších sankcií voči zamestnávateľom je podľa neho práve predložený nový zákon o cezhraničnej spolupráci pri vysielaní zamestnancov. "S takýmto zákonom strana SaS nemôže súhlasiť,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies