Mihál je prekvapený, že polícia prepustila chuligánov

NETKY.SK • 20 August 2013, 15:59 • 2 min
Mihál je prekvapený, že polícia prepustila chuligánov

BRATISLAVA - Poslanec NR SR za SaS Jozef Mihál je prekvapený, že polícia prepustila chuligánov, ktorí v nedeľu mačetou ohrozovali fanúšikov na zápase Slovenský Grob - Inter Bratislava.

slovakia

left justify in out

"Mám zlý pocit z toho, že polícia má výtržníkov a pustí ich na slobodu," povedal Mihál v utorok pre agentúru SITA s tým, že podľa jeho informácií polícia zadržala muža, ktorý útočil mačetou, aj muža, ktorý počas zápasu pri bufete rozbil nos staršiemu pánovi. Mihál je prezident Interu Bratislava.

Postupom polície je zaskočený aj bývalý policajt a štátny tajomník ministerstva vnútra Ladislav Polka. "Podľa dostupných informácií som z postupu polície šokovaný, lebo išlo o útok so zbraňou. Mačeta je zbraň, ktorej použitie môže mať za následok aj smrť," povedal Polka pre agentúru SITA s tým, že ak bol páchateľ polícii zrejmý, mala postupovať inak. Pripomenul, že pred niekoľkými rokmi bol prijatý návrh vtedajšej poslankyne za HZDS Kataríny Tóthovej, ktorý riešil práve takéto incidenty a umožňoval výtržníkov potrestať rýchlo. "Nerozumiem postupom polície," konštatoval. Podľa Polku nepotrestané zostávajú viaceré incidenty na štadiónoch. Ich nepotrestanie je potom motívom pre páchanie ďalšej trestnej činnosti. "Ako boli doriešené prípady v Dunajskej Strede alebo v Trnave, keď fanúšikovia zaútočili na vlastných hráčov? Nepotrestaný trestný čin je motiváciou pre páchanie ďalších trestných činov," dodal Polka.

Vedenie Bratislavského futbalového zväzu (BFZ) odsudzuje výtržnosti fanúšikov na nedeľňajšom futbalovom zápase 2. kola majstrovstiev regiónu Bratislava Slovenský Grob - Inter Bratislava. "Pre vedenie Bratislavského futbalového zväzu je neprijateľné, aby na štadiónoch počas zápasov alebo po nich dochádzalo k akýmkoľvek výtržnostiam," povedal v utorok pre agentúru SITA predseda zväzu Juraj Jánošík. Ten požiadal športovo-technickú komisiu a disciplinárnu komisiu zväzu, aby prešetrili v rámci svojich kompetencií incident, ktorý sa udial na uvedenom futbalovom zápase. Zväz poskytol a naďalej je pripravený poskytnúť akúkoľvek súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní.

Polícia po incidente na zápase zadržala troch podozrivých mužov, ktorých po procesných úkonoch prepustila na slobodu. Podľa doterajšieho vyšetrovania páchateľ ozbrojený železnou mačetou zranil 46-ročného muža zo Slovenského Grobu. Zbraň dal po útoku ďalšiemu zo zúčastnených, ktorý ňou ohrozoval prítomných ľudí. Následne páchatelia z miesta ušli, pričom mačetu vyhodili ešte na mieste činu. Poverený policajt začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva formou spolupáchateľstva. Už počas zápasu podľa informácií agentúry SITA došlo k výtržnostiam pri bufete, kde jeden z domácich fanúšikov dostal úder do nosa.

Podľa Mihála na zápas prišli aj piati chuligáni, ktorí nemali s Interom nič spoločné. Ich jediným cieľom bolo podľa neho vyprovokovať roztržku. Mihál tvrdí, že klub vie pomôcť policajtom pri identifikácii páchateľov v spolupráci s fanklubom. "Chceme, aby páchatelia boli potrestaní," zdôraznil. Podľa Mihála, ak bol do výtržností zapojený niekto z fanklubu Interu, dostane doživotný zákaz vstupu na štadión Interu. Zároveň bude o takomto chuligánovi informovať aj súperov. Mihál očakáva, že Inter dostane od DK Bratislavského futbalového zväzu sankciu. "Pokuta, ktorú zrejme budeme musieť zaplatiť, pôjde na úkor našich detí, ktoré v klube vychovávame," konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies