Mihál: Ak odstúpi minister práce, ja odstúpim z pozície poslanca

NETKY.SK • 30 Október 2014, 20:34 • 2 min
Mihál: Ak odstúpi minister práce, ja odstúpim z pozície poslanca

BRATISLAVA - Opozičný poslanec Jozef Mihál (SaS) vyzval ministra práce Jána Richtera (Smer-SD), aby odstúpil zo svojej funkcie. Ak tak urobí, Mihál je ochotný vzdať sa svojho poslaneckého kresla v parlamente.

slovakia

left justify in out

"Ak odstúpite vy z pozície ministra, som ochotný odstúpiť aj ja z pozície poslanca Národnej rady SR," vyhlásil Mihál.
     

Počas rozpravy v pléne totiž Richter upozornil na to, že aj v období, keď bol Mihál šéfom rezortu práce, dostali príspevok na absolventskú prax súdni exekútori. Mihál sa ale priznal, že o tom vôbec nevedel. "Ja osobne sa za to hanbím. Myslím si, že exekútori by nemali dostávať peniaze. Je mi hanbou, že som o tom nevedel, lebo ak by som o tom vedel, tak urobím všetko pre to, aby absolventská prax bola v exekútorských úradoch stopnutá," povedal Mihál.
     

Taktiež kritizoval súčasného šéfa rezortu práce, premiéra, ako aj samotných vládnych poslancov za to, že nevyvrátili kauzu Star EU. "Tá kauza jednoducho bola, to sa odškriepiť nedá," uviedol Mihál s tým, že si je vedomý toho, že opozícii sa nepodarí Richtera odvolať. "Kapry si svoj rybník nevypustia," konštatoval Mihál. Je ale presvedčený, že o kauze Star EU, o dotáciách pre súdnych exekútorov, ako aj o pozastavených eurofondoch je potrebné hovoriť. "Takéto dotácie dostalo 85 exekútorov. Tie peniaze mohli dostať iní. Vy máte meštek, potras sa?" spýtal sa Mihál Richtera.
     

Mihálovi oponoval vládny poslanec Dušan Jarjabek (Smer-SD). "Vy si naozaj myslíte, že je pre nás dôležité, či vy ten mandát máte, alebo nemáte? Nám je to úplne jedno. Odstúpte aj hneď," odkázal Mihálovi v pléne Jarjabek. Podľa jeho slov sa totiž Mihál už ani nemusí stať poslancom NR SR, ak ho ľudia nezvolia. "Keď im to chcete urýchliť, tak odstúpte. Ale táto hra je neadekvátna pre nás," dodal Jarjabek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies