Migrantov z lode organizácie Mission Lifeline prijme osem členských štátov

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 15:53 • 2 min
Migrantov z lode organizácie Mission Lifeline prijme osem členských štátov

SOLÚN - Vyše dvesto migrantov z lode nemeckej mimovládnej organizácie Mission Lifeline, ktorá sa už od štvrtka nachádza v Stredozemnom mori, prijme osem členských štátov Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Počas tlačovej konferencie to oznámil maltský premiér Joseph Muscat s tým, že plavidlo, môže zakotviť na Malte, odkiaľ budú jeho pasažierov posielať ďalej. Migrantov prijmú Francúzsko,Taliansko, Luxembursko, Portugalsko, Írsko, Holandsko, Belgicko a už zmienená Malta.

Muscat novinárom oznámil, že loď očakávajú na Malte v stredu večer. Migranti, ktorých zachránila pri líbyjskom pobreží, prejdú na ostrove kontrolou za účelom určenia, či majú nárok na status utečenca alebo sú ekonomickými migrantmi. Utečencov následne pošlú do spomínaných krajín a osoby spadajúce do druhej skupiny zase naspäť do ich domovských krajín. Koľko ľudí každá z ôsmich členských krajín prijme, zatiaľ nie je známe.

Maltský premiér zároveň oznámil, že úrady preveria legálnosť registrácie lode aj jej správania sa na mori vrátane faktu, že si zrejme vypla transpondér.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona