Migrantov olúpili prevádzači, vzali im 2-tisíc eur

NETKY.SK • 7 September 2015, 14:52 • 2 min
Migrantov olúpili prevádzači, vzali im 2-tisíc eur

BUDAPEŠŤ - Maďarskí prevádzači olúpili na diaľnici M5 štyroch migrantov zo Sýrie. Jeden z nich pohrozil cudzincom predmetom, ktorý pripomínal zbraň, uviedol dnes server Hirado.hu.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Hlavnej prokuratúry Peštianskej župy Csilla Gyugyiová uviedla, že k prípadu došlo minulý štvrtok pri prihraničnej obci Röszke, kde skupina prevádzačov - otec zo Segedína, jeho dvaja synovia a ďalší muž - ponúkla štyrom Sýrčanom odvoz do Budapešti, za čo si vypýtali po 250 eur.

 

Už bez otca sa potom dvoma autami vydali smerom do hlavného mesta. Na diaľnici pri odbočke do Örkénya však zastavili a povedali, že migranti musia prestúpiť do druhého auta. Vtedy človek v druhom aute, ktorého identita zatiaľ nie je známa, prinútil utečencov, aby mu dali peniaze. Jeden zo Sýrčanov, ktorý mal pri sebe aj ostatných peniaze, mu dal 2000 eur. Páchateľ ho potom ešte dokopal.

 

Protiteroristická jednotka polície Peštianskej župy identifikovala vozidlá a zadržala prevádzačov s výnimkou jedného páchateľa. V nedeľu Súd okolia Budína nariadil ich vzatie do vyšetrovacej väzby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies