Migrantov, ktorí v lietadle preleteli hranice, vrátili na Ukrajinu

NETKY.SK • 20 Január 2018, 12:52 • 2 min
Migrantov, ktorí v lietadle preleteli hranice, vrátili na Ukrajinu

BUDAPEŠŤ - Desať z 11 migrantov, ktorí v pondelok večer ilegálne prileteli na maďarské územie, v piatok maďarské orgány odovzdali na maďarsko-ukrajinskom hraničnom priechode Beregsurány - Astej príslušníkom pohraničnej stráže Ukrajiny, informovala maďarská polícia na svoje internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Jeden z Afgancov požiadal o štatút utečenca, toho policajti v stredu odviedli do tranzitnej zóny na hraniciach.

 

Na nízky prelet lietadla ponad svoj dom upozornil v pondelok večer kolegov policajt, ktorý bol mimo služby. Hliadka našla prázdny jednomotorový dvojplošník Antonov An-2 na poli za obcou Kállósemjén zhruba 70 kilometrov od ukrajinských hraníc.

 

Posádka so strojom, ktorý sa zaboril do zeme, nedokázala vzlietnuť, preto ušla. Polícia po nej stále pátra. Lietadlo maďarské orgány na mieste rozoberú a prevezú na letisko v Nyíregháze.

 

Policajti pomocou psov a termovíznych kamier krátko po pristátí našli a zadržali troch Afgancov v miestnom autobuse a osem Vietnamcov, ktorí sa ukrývali v areáli kostola v susednej dedine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies