Migrantom sa nepodarí prísť ilegálne do našej krajiny, tvrdí Pompeo

NETKY.SK • 24 Október 2018, 14:29 • 2 min
Migrantom sa nepodarí prísť ilegálne do našej krajiny, tvrdí Pompeo

WASHINGTON - Spojené štáty vyzvali tisíce migrantov zo Strednej Ameriky pochodujúcich k južnej hranici USA, aby sa vrátili domov a ich vstup do krajiny kategoricky vylúčili.

slovakia

left justify in out

„Nepodarí sa im prísť ilegálne do našej krajiny," povedal americký minister zahraničia Mike Pompeo v utorok vo Washingtone. Mexickú vládu zároveň vyzval, aby migrantov zastavila. Ani prezident Donald Trump im žiadnu nádej nedáva. "Nevpustím ich sem. Sem neprídu," vyhlásil.

Podľa amerického ministerstva pre vnútornú bezpečnosť nepochodujú k americkým hraniciam len ľudia zo Strednej Ameriky, ale aj z Afriky, južnej Ázie a Blízkeho východu. Trump už predtým uviedol, že medzi migrantmi sú zamiešaní aj "zločinci a neznámi ľudia z Blízkeho východu".

 

Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) však podľa vlastných údajov žiadnymi takýmito informáciami nedisponuje.

Skupinu tvoria tisíce migrantov z Hondurasu, Salvádoru či Guatemaly. Trump v súvislosti s blížiacou sa karavánou pohrozil, že pošle na hranicu s Mexikom armádu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona