Migranti zablokovali železničnú trať na gréckej hranici s Macedónskom

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 12:10 • 2 min
Migranti zablokovali železničnú trať na gréckej hranici s Macedónskom

IDOMENI - Skupina migrantov zablokovala dnes na gréckej hranici s Macedónskom železničnú trať na protest proti tomu, že ich Macedónsko odmieta pustiť na svoje územie a nemôžu tak pokračovať v ceste do západnej Európy.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP. Skupina migrantov si na gréckej strane ľahla na železničné koľaje a bránila tak v jazde ďalej na juh nákladnému vlaku, ktorý práve prešiel cez hranicu z Macedónska.


Na gréckej strane hranice je uviaznutých približne 10.000 ľudí. Macedónske úrady vyhlásili, že vpustia iba toľko ľudí, koľko ich pustí nasledujúca krajina na tejto trase na sever, teda Srbsko. Grécka polícia uviedla, že za posledných 24 hodín, do dnešnej 6.00 h, mohlo prejsť cez hranicu do Macedónska celkovo 500 ľudí. Niektorých z nich však macedónske úrady potom vrátili späť s tvrdením, že nemali v poriadku doklady. Jeden muž stratil vedomie, keď ho vrátili.


Migranti povedali, že Macedónsko neprijíma pečiatky vytvorené na počítači, aké dáva grécka polícia, a preto títo ľudia nemôžu preukázať, že ich doklad totožnosti je pravý. Adnán Abdalláh zo Sýrie čakal na prekročenie hranice z Grécka do Macedónska tri dni, ale keď ho nakoniec vpustili, vrátili ho naspäť, pretože pečiatka na jeho doklade utečenca je vytvorená na počítači. "Tu (v Grécku) tvrdia, že všetko je v poriadku, ale na druhej strane to neuznávajú," povedal frustrovaný Abdalláh pre agentúru AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona