Migranti vtrhli do prístavu v Calais a nastúpili na britský trajekt

NETKY.SK • 24 Január 2016, 09:42 • 2 min
Migranti vtrhli do prístavu v Calais a nastúpili na britský trajekt

PARÍŽ - Približne 200 utečencov vtrhlo včera do prístavu v severofrancúzskom meste Calais a časti z nich sa podarilo dostať sa na trajekt smerujúci do Británie. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo po demonštrácii na podporu migrantov žijúcich v provizórnom tábore neďaleko miestneho prístavu, na ktorej sa zišlo asi 2000 protestujúcich.

 

"Do prístavu vniklo asi 200 ľudí a zhruba 50 z nich nastúpilo na vonkajšiu palubu trajektu Spirit of Britain," povedal pre Reuters zástupca prefekta Calais Denis Gaudin.

 

Časť migrantov sa rozhodla opustiť trajekt britskej spoločnosti P&O Ferries dobrovoľne, zvyšok tak bude musieť urobiť pod tlakom polície, ktorá nevylúčila, že bude nutné aj použitie sily.

 

V provizórnom stanovom tábore "džungľa" pri Calais, ktorý je v podstate jedným obrovským slumom, žije vo veľmi nevyhovujúcich podmienkach niekoľko tisíc migrantov. Väčšina z nich čaká na šancu dostať sa cez Lamanšký prieliv do Británie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies