Migranti vo Švédsku okupujú autobus, odmietajú vystúpiť a nasťahovať sa do chát

NETKY.SK • 29 Október 2015, 12:51 • 2 min
Migranti vo Švédsku okupujú autobus, odmietajú vystúpiť a nasťahovať sa do chát

ŠTOKHOLM - Švédsky starosta Kurt Podgorski dnes informoval, že 14 žiadateľov o azyl ešte stále odmieta vystúpiť z autobusu a nasťahovať sa do plne vybavených chát v odľahlej, chladnej časti Švédska. Úrady utečencom oznámili, že v chatách musia ostať, kým sa budú spracovávať ich žiadosti o azyl.

slovakia

left justify in out

Patová situácia trvá už od nedele 25. októbra, napísala agentúra AP.

 

Podgorski uviedol, že chaty postavené pre fanúšikov zimných športov a turistov uprostred lesa, niekoľko kilometrov od najbližšieho mesta, "sú zrejme v ostrom protiklade s tým, čo utečenci opustili".

 

Starosta Podgorski dodal, že teploty v lese v tejto horskej oblasti na severe Švédska, v blízkosti Nórska, sa pohybujú nad bodom mrazu.

 

Niektorí sýrski a irackí uchádzači o azyl už od nedele 25. októbra okupujú autobus, ktorý ich tam doviezol. Títo utečenci tvrdia, že dedina Lima nie je pre nich vhodná, lebo majú medzi sebou tehotnú ženu a deti.

 

Podgorski doplnil, že možno zasiahne polícia, aby autobusovej spoločnosti pomohla získať naspäť vozidlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona