Migranti sú nespokojní s prístupom polície v Záhrebe

NETKY.SK • 2 Január 2017, 21:22 • 2 min
Migranti sú nespokojní s prístupom polície v Záhrebe

ZÁHREB - Pred azylovým centrom v chorvátskom hlavnom meste protestovala dnes skupina asi 40 žiadateľov o azyl. Dôvodom pre protestnú akciu bol podľa jej účastníkov neadekvátny postup chorvátskej polície na útoky voči utečencom v balkánskej krajine, ale aj pomery v ubytovacích zariadeniach a nedostatočný prístup k zdravotníckej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Počas víkendu došlo v Chorvátsku k incidentu, ktorý bol spúšťačom protestov. V okolí ubytovne pre utečencov v Záhrebe napadli niekoľkých z nich zatiaľ neznáme osoby vyzbrojené bejzbalovými palicami. Dvoch z napadnutých museli zdravotníci ošetriť.

 

Keď obete ohlásili incident na polícii, tá podľa nich nijako nereagovala. "Boli sme napadnutí, ale polícia nám nepomohla," citovali ich slová chorvátske elektronické a printové médiá.

 

Záhrebská polícia ubezpečila, že všetky incidenty sú predmetom vyšetrovania, avšak útoky na žiadateľov o azyl neboli podľa nej tak vážne, ako to popisujú poškodení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies