Migranti smerujú v rekordnom množstve do Španielska

NETKY.SK • 11 December 2017, 18:4 • 2 min
Migranti smerujú v rekordnom množstve do Španielska

MADRID - Ešte nikdy nedorazilo do Španielska v priebehu jediného mesiaca 3900 migrantov ako v novembri 2017.

slovakia

left justify in out

Kým počet migrantov, ktorých zaregistrovali po prvý raz v Taliansku a v Grécku, v novembri ďalej poklesol, do monarchie na Pyrenejskom polostrove prišlo cez západnú časť Stredozemného mora trojnásobne viac utečencov z Afriky ako v predposlednom mesiaci minulého roka.

 

Vyplýva to z údajov, ktoré v pondelok zverejnila vo svojom varšavskom sídle agentúra EÚ Frontex. Počet ľudí, ktorí sa v období január-november 2017 dostali do Európy cez západné Stredomorie, sa podľa správy vyšplhal na 21.000, čo predstavuje v medziročnom porovnaní zvýšenie o 140 percent.

 

Pokles rovnakých údajov z Grécka i Talianska zdôvodňuje Frontex predovšetkým nepriaznivým počasím na mori. Frontex zaznamenal v novembri 2017 celkovo 13.500 ilegálnych prekročení štátnych hraníc cez západné, centrálne a východné Stredomorie, ako aj cez tzv. západobalkánsku trasu. V období január-november 2017 poklesol počet takýchto prípadov oproti vlaňajšku o 62 percent na 186.500.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona