Migranti sa vydali pešo popri diaľnici smerom do Macedónska

NETKY.SK • 2 Február 2016, 18:58 • 2 min
Migranti sa vydali pešo popri diaľnici smerom do Macedónska

ATÉNY - Stovky migrantov sa vydali dnes pešo popri hlavnej gréckej diaľnici smerom do Macedónska po tom, ako na niekoľko dní uviazli v dôsledku štrajkov farmárov a taxikárov na oboch stranách grécko-macedónskych hraníc.

slovakia

left justify in out

Najmenej 80 autobusov s migrantmi utekajúcimi pred vojnou v Sýrii, medzi ktorými je mnoho žien a detí, polícia zastavila približne desať kilometrov pred grécko-macedónskym hraničným priechodom.

 

Macedónski taxikári zablokovali na macedónskej strane železničnú trať spájajúcu obe krajiny. Búria sa proti tomu, že polícia sa pri presune migrantov do Srbska rozhodla uprednostniť najskôr vlaky a autobusy.

 

Na gréckej strane zasa hraničný priechod traktormi zablokovali grécki farmári. Ide o súčasť protestu proti plánovaným dôchodkovým reformám, ktoré musí grécka vláda prijať v súlade s požiadavkami medzinárodných veriteľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies