Migranti sa snažia dostať do Británie aj malými lietadlami z Belgicka

NETKY.SK • 2 August 2017, 13:22 • 2 min
Migranti sa snažia dostať do Británie aj malými lietadlami z Belgicka

BRUSEL - Migranti, ktorí sa chcú z Belgicka alebo Holandska dostať do Británie, objavili nový spôsob prepravy - malé osobné lietadlá. Uviedol to dnes belgický denník La Derniere Heure.

slovakia

left justify in out

Podľa tohto zdroja môžu migranti využívať malé lietadlá ako je Cessna 172 alebo Piper Chieftain, aby sa dostali do Spojeného kráľovstva. Vhodné podmienky na nelegálny odlet našli v Belgicku.

 

V júli tohto roku holandská polícia zachytila a odsledovala prípravy takéhoto letu. Išlo o skupinu Albáncov - 11 dospelých a tri deti - z Holandska, ktorí plánovali odletieť z malého letiska Zoersel-Malle, približne 20 kilometrov od Antverp.

 

Albáncov na letisku čakali dvaja britskí piloti, k odletu však nedošlo, lebo polícia Albáncov a ich holandských šoférov zatkla na holandských hraniciach. Zadržaní boli aj britskí piloti, ktorí následne priznali, že mali dohodnutý prevoz osem migrantov do Británie, pričom každý z nich mal zaplatiť 1000 eur.

 

Pascal Kempenaers, šéf leteckého klubu umiestneného pri letisku Zoersel-Malle, pre belgické médiá uviedol, že v noci sa hocikto môže dostať na plochu letiska, lebo "vtedy tam nie je nikto". Dodal, že nemá informácie o tom, že by k takýmto letom bolo niekedy došlo, ale pripustil, že sa tak môže stať. Belgická federálna polícia v tejto súvislosti oznámila, že "v tejto chvíli nemáme žiadny dôkaz, že migranti sú touto cestou nelegálne odosielaní do Spojeného kráľovstva".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies