Migranti sa pobili

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 08:21 • 2 min
Migranti sa pobili

PARÍŽ - Najmenej 16 ľudí utrpelo zranenia pri hromadnej potýčke migrantov z Eritrey a Etiópie, ku ktorej došlo v sobotu vo francúzskom prístavnom meste Calais. Viacerí zo zranených sú vo vážnom stave. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície.

slovakia

left justify in out

Hádka medzi migrantmi vypukla aj v piatok večer na mieste, kde prebiehal výdaj stravy. Pri tejto potýčke utrpelo deväť ľudí ľahké zranenia.

Okolie severofrancúzskeho Calais neďaleko brehov Veľkej Británie je už niekoľko rokov "zhromaždiskom" migrantov túžiacich dostať sa do ostrovnej monarchie.

Francúzske orgány v októbri 2016 zlikvidovali v Calais utečenecký tábor známy pod označením Džungľa, v ktorom sa v nedôstojných podmienkach zdržiavalo približne 6000-8000 ľudí. V súčasnosti sa v Calais nachádza približne 400-600 migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies