Migranti s falošnou identitou vytiahli od nemeckej vlády vyše stotisíc eur

NETKY.SK • 10 Február 2018, 06:00 • 2 min
Migranti s falošnou identitou vytiahli od nemeckej vlády vyše stotisíc eur

Vlajka islamského štátu a drogy sa našli v niekoľkých bytoch potom, čo nemecká polícia vykonala raziu na skupinu mladých migrantov, ktorí používali falošné identity k podojeniu nemeckých daňových poplatníkov.

slovakia

left justify in out

Polícia uskutočnila prehliadky v 43 rodinách prre podozrenie, že sa podieľali na pláne, ako okradnúť vládu s použitím falošných identít. Polícia odhaduje, že 78 podozrivých, všetko mladších ako 25 rokov, bolo schopných svojím plánom ukradnúť 141-tisíc eur, informuje Bild.

 

Vyšetrovatelia zistili, že podozriví koordinovali svoj plán šifrovanými správami na aplikácii WhatsApp a používali shisha farby k získavaniu nových migrantov pre svoj komplot. 

 

Migranti potom posielali vláde žiadosti, v ktorých stálo, že majú nárok na spätné benefity vďaka použitiu falošných žiadostí alebo dohôd o ukončení pracovného pomeru od rôznych spoločností, z ktorých niektoré boli insolventné už roky. 

 

Prvé podozrenie vzniklo, keď si vládni úradníci začali všímať, že mnohé z falošných žiadostí od fiktívnych firiem boli rovnaké ako tie od iných žiadateľov. 

 

Nájdenie islamskej vlajky v jednom z bytov tvorí paralelu medzi prípadom teroristu z vianočného trhu v Berlíne, Anisom Amrim, ktorý tiež klamal nemeckú vládu falošnými identitami, uzatvára server Stredoevropan.cz.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies