Migranti prechájú v Chorvátsku v miestach, kde môžu byť zabudnuté míny

NETKY.SK • 16 September 2015, 13:33 • 2 min
Migranti prechájú v Chorvátsku v miestach, kde môžu byť zabudnuté míny

ZÁHREB - Chorvátske úrady vyslali odborníkov na odstraňovanie mín do miest pri hraniciach so Srbskom, kadiaľ od dnešného dňa zo Srbska do Chorvátska pešo prechádzajú blízkovýchodní migranti.

slovakia

left justify in out

Odmínovací tím reagoval na výzvu chorvátskej polície, ktorá sa obáva možného výskytu mínových polí zabudnutých z čias vojny v Chorvátsku rokoch 1991-95.

 

"Polícia nás kontaktovala a do prihraničnej oblasti na východe Chorvátska sme poslali tím," uviedol nemenovaný predstaviteľ chorvátskeho odmínovacieho strediska, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Oblasť východného Chorvátska hraničiaca so Srbskom bola v rokoch 1991-95 dejiskom ozbrojeného konfliktu po rozpade bývalej Juhoslávie.

 

Chorvátsky minister vnútra Ranko Ostojič dnes potvrdil, že zo Srbska na územie Chorvátska vstúpilo dosiaľ 277 migrantov. Utečenci presmerovali trasu pohybu smerom do krajín Európskej únie cez Chorvátsko v dôsledku uzatvorenia hraníc a sprísnenia podmienok zaobchádzania s migrantmi zo strany maďarskej vlády.

 

"Počet narastá. Momentálne vstúpilo zo Srbska do Chorvátska 277 ľudí," uviedol minister Ostojič v parlamente.

Chorvátsky premiér Zoran Milanovič v súvislosti so zmenou migračného toku povedal, že sa v tejto otázke plánuje stretnúť s rakúskym spolkovým kancelárom Wernerom Faymannom, a to pravdepodobne vo štvrtok. "Je jasné, že títo ľudia nechcú zostať v Chorvátsku," zdôraznil v parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona